Οι Depeche Mode στην Ελλάδα

Οι Depeche Mode στην Ελλάδα

Οι Depeche Mode στην Ελλάδα.

Κυκλοφορούν ένα ακόμη νέο άλμπουμ, το Delta Machine και ανανεώνουν το ραντεβού τους με το κοινό της Αθήνας.

Κάποτε ένας δημοσιογράφος έκανε στον Ντέιβιντ Γκάχαν, τον βαρύτονο τραγουδιστή των Depeche Mode, την κλισέ ερώτηση «Πού οφείλετε την επιτυχία σας;», για να εισπράξει την απάντηση: «Έχετε ακούσει τα τραγούδια μας;»

Για έναν ανυποψίαστο ακροατή, τα τραγούδια τους είναι απλώς «μεγάλες και κάπως ψαγμένες επιτυχίες». Για τους εκατομμύρια οπαδούς τους όμως, τα τραγούδια που υπογράφει ο Μάρτιν Γκορ, το μουσικό μυαλό του συγκροτήματος, βιώνονται σαν ένα αρχέγονο σωματικό κάλεσμα στο αίσθημα της μοναξιάς, της αυτοκαταστροφής, των εξουσιαστικών κοινωνικών και ερωτικών σχέσεων.

Όπως το Everything Counts, για παράδειγμα, με τα βιομηχανικά σφυροκοπήματα και τους στίχους που μιλούν για την απληστία και τη φτώχεια ή το People Are Peolple που έκανε πιο ξεκάθαρη την industrial pop ταυτότητα του συγκροτήματος. Ή το δημοφιλέστατο χορευτικό, αλλά κατά βάθος μελαγχολικό Strange Love, αλλά και τα πιο εγκεφαλικά Enjoy the Silence και το Personal Jesus, που κέρδισαν όλο τον πλανήτη, όπως και το εθιστικά ροκ I Feel You. Τραγούδια ενός σκοτεινού ρομαντισμού με χορευτικούς ρυθμούς, που προκύπτουν, όπως έχει ειπωθεί, και από τη μελέτη διαφόρων συχνοτήτων της φύσης.

Δικαίως λοιπόν, δόθηκε μια τόσο σνομπ απάντηση. Εντάξει, βοήθησε και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του τραγουδιστή του συγκροτήματος. Και δεν θα πρωτοτυπήσουμε, φυσικά, αν αναφερθούμε στον εθισμό του Ντέιβιντ Γκάχαμ σε διάφορες ουσίες και τις επιπλοκές που έχουν προκαλέσει στην υγεία του και μάλλον στη δισκογραφία του συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια. Ούτε και στην επεισοδιακή αναβολή της αθηναϊκής συναυλίας τους το 2009, χάρη στην «ξαφνική ασθένεια» του τραγουδιστή.

Στην παρούσα φάση, η είδηση για την κυκλοφορία του ενός ακόμη νέου άλμπουμ, του Delta Machine, όπως επίσης και η ανανέωση του ραντεβού με το κοινό της Αθήνας προηγούνται.

Μέχρι τότε αφηνόμαστε στο ατμοσφαιρικό και μεταφυσικά λυτρωτικό νέο single τους, Heaven.

Info: Το νέο άλμπουμ των Depeche Mode, Delta Machine κυκλοφορεί και σε Deluxe Edition, με 4 επιπλέον τραγούδια και 28σέλιδο ένθετο, στις 25/3 από τη sonymusic. Στις 10/5 θα γίνει η μεγάλη τους συναυλία στο Terravibe.

Πηγή άρθρου: madamefigaro.gr