Η Σουηδία ο μεγάλος νικητής του 57ου διαγωνισμού της Eurovision

Η Λορίν στη σκηνή του Crystal Hall

Η Λορίν στη σκηνή του Crystal Hall (Φωτογραφία: Reuters )

Η Σουηδία και το τραγούδι Euphoria, που ερμήνευσε η Λορίν, ξεχώρισαν στον 57ο διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε το βράδυ το Σαββάτου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η Ελλάδα και η Ελευθερία Ελευθερίου με το τραγούδι Aphrodisiac απέσπασαν 64 βαθμούς και κατέλαβαν την 17η θέση, ενώ η

Κύπρος και η Ήβη Αδάμου με το La La Love πήραν 65 βαθμούς και βρέθηκαν στην 16η θέση.

Η νίκη της Σουηδίας ήταν συντριπτική με 372 πόντους. Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά η Ρωσία και η Σερβία με 259 και 214 πόντους αντίστοιχα.

Το τραγούδι της 28χρονης Σουηδής τραγουδίστριας με την μαροκινή-βερβερική καταγωγή, ήταν φαβορί στα στοιχήματα πριν από το διαγωνισμό.

Η Ρωσία συμμετείχε με ένα γκρουπ από έξι …γιαγιάδες, τις Buranovskiye Babushki, ενδυναμώνοντας την αδύναμη χορεογραφία τους στο «Party for Everybody» με έναν παραδοσιακό φούρνο…

Στον τελικό του Σαββάτου συμμετείχαν συνολικά 26 χώρες. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στον ημιτελικό της 23ης Μαΐου.

Στον τελικό ψήφισαν και οι 42 χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ανεξάρτητα από το αν προκρίθηκαν ή όχι στον τελικό. Η βαθμολογία κάθε χώρας προέκυψε από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50.

Ραντβού του χρόνου στη Σουηδία…

email
Πηγή άρθρου: in.gr