Μαρία Μαρκεσίνη, η εντυπωσιακή Κεφαλονίτισσα τραγουδίστρια της τζαζ

Μαρία Μαρκεσίνη

Η Μαρία Μαρκεσίνη.

Η Κεφαλλονιά, ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδος, είναι  το μέρος που γεννήθηκε η Μαρία Μαρκεσίνη.

Η Μαρία Μαρκεσίνη διαμένει στο Ρόντερνταμ της Ολλανδίας , στην Ελλάδα την γνωρίσαμε αρχικά το 2005, όταν με τον Jurrian Berger Quartet συμμετείχε σε δύο μοναδικές παραστάσεις στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Νάκας, καλεσμένη από το ωδείο σε master classes.

Τότε σφραγίστηκε και η συνεργασία της με τον Μίμη Πλέσσα.

Η Μαρία Μαρκεσίνη σε κερδίζει με την πρώτη ματιά και σε αιχμαλωτίζει στην κυριολεξία με το πρώτο άκουσμα. Είναι φανερό πως, όταν οι χάριτες έσκυψαν πάνω στην κούνια της, σαν καλές νότες, της δώρισαν απλόχερα ταλέντο, ομορφιά και αρετή. Με το τελευταίο, εννοώ την απλότητα, την εργατικότητα και το την ευγένεια που την διακρίνουν.

Ακολούθησαν οι συναυλίες στο Κάστρο Αντίρριου και στο Μέγαρο Μουσικής, το 2006. Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2007, στη Ρωμαϊκή Αγορά, πάντα με τη σύμπραξη του Μίμη Πλέσσα.

Η τζαζ ήταν και είναι η κρυφή αγάπη της Μαρίας Μαρκεσίνη, αφού σπούδασε κλασικό πιάνο στη Μουσική Ακαδημία του Ρότερνταμ., με καθηγητές όπως οι Michael Davidson και Daniel Wayenberg, συνέχισε μεταπτυχιακά στη Βασιλική Μουσική Ακαδημία των Βρυξελλών με τον Andre de Grote και master classes με τους Lazar Berman και Zoltan Cozsis, ενώ τώρα δημιουργεί μια επιτυχημένη καριέρα ως τζαζ τραγουδίστρια και πιανίστρια.

Στον πρόσφατο δίσκο της “The Mimis Plessas Songbook – 12 Sketches” μας αποκαλύπτει το ταλέντο της στην ερμηνεία αλλά και στην ενορχήστρωση.

Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam με πληροφορίες από περιοδικό "δίφωνο"