Μια συναρπαστική τζαζ βραδιά στο Μπαστούνι Αργοστολίου

Jazz βραδιά στο Αργοστόλι

Jazz βραδιά στο Αργοστόλι

Το εξαιρετικό Ionian Jazz Quintet είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εχθές το βράδυ στο Μπαστούνι του Αργοστολίου σε μία συναυλία που έγινε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚΕ.

Παρά το αρχικό μπέρδεμα για το ποιοι μουσικοί αποτελούν το κουϊντέτο (υπάρχει και άλλο τζαζ ensemble με το ίδιο όνομα) και παρά το γεγονός ότι στην αφίσα δεν αναφέρονταν τα ονόματα των μουσικών, το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή μας.

Οι Κεφαλονίτες Μάκης Παυλάτος (σαξόφωνα, φλάουτο) και ο Γιώργος Τσώλης στο πιάνο μαζί με τους υπόλοιπους εξαιρετικούς μουσικούς χάρισαν στους θεατές μία αξέχαστη βραδιά, ερμηνεύοντας γνωστά και άγνωστα κομμάτια από τη jazz ανθολογία.

Από τη βραζιλιάνικη τζαζ σκηνή μέχρι τους Beatles, οι μουσικοί, πότε αυτοσχεδιάζοντας και πότε ερμηνεύοντας με μαθηματική ακρίβεια τα γεμάτα δυσκολίες κομμάτια που παρουσίασαν πρόσφεραν μία από καλύτερες συναυλίες του φετινού καλοκαιρού στην Κεφαλονιά. Πολύ καλός ο Μάκης Παυλάτος στα σαξόφωνα και το φλάουτο, γεμάτος ενέργεια και φαντασία ο πάντα χαμογελαστός Γιώργος Τσώλης στο ηλεκτρικό πιάνο, σίγουρος και σταθερός ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης στο μπάσο, αισθαντική η Ελένη Βαλέντη στα φωνητικά, γεμάτος εκπλήξεις ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος στα κρουστά.

Ο τελευταίος πρόσφερε και ένα εντυπωσιακό κλείσιμο στη συναυλία με τον πολύ δυναμικό αυτοσχεδιασμό του στο τελευταίο κομμάτι της βραδιάς που εντυπωσίασε και ξεσήκωσε τον κόσμο, αν και για εμάς το πραγματικά εντυπωσιακό για τον πολύπειρο μουσικό (με τις εκατοντάδες τζαζ ή μη ηχογραφήσεις και συμμετοχές) ήταν η τεράστια παλέτα από ήχους και ρυθμούς που ξεδίπλωσε στα προηγούμενα κομμάτια.

Η Ελένη Βαλέντη έδειξε πως η βαθειά μουσική παιδεία που διαθέτει την βοηθάει στο να προσαρμόζεται με ευκολία σε κάθε διαφορετικό στυλ που η μπάντα επέλεγε να «ταξιδέψει» αν και πιστεύουμε ότι η κορυφαία της στιγμή ήταν το κομμάτι «Tight». Σ’ αυτό ξεδίπλωσε όλη τη φωνητική και εκφραστική δυναμική της, δείχνοντας ότι εκτός από ταλέντο, ακρίβεια και μέτρο, διαθέτει και πάθος.

Όλο το κουϊντέτο πρόσφερε εχθές στο μαγευτικό λιμάνι του Αργοστολίου μία υψηλής αισθητικής και μουσικής ποιότητας συναυλία που απόλαυσαν οι θεατές που δυστυχώς δεν γέμισαν το μικρό θεατράκι. Όπου πετύχετε πάντως ξανά το Ionian Jazz Quintet, στην Κεφαλονιά ή αλλού, μην το χάσετε. Η συναυλία τους είναι μια σπάνια εμπειρία είτε είστε φίλος της τζαζ είτε όχι.

email
Πηγή άρθρου: kefalonitikanea.gr