Οι νικητές των YouTube Music Award 2013

Youtube

Youtube

Τα πρώτα μουσικά βραβεία της ιστοσελίδας Youtube, με τίτλο YouTube Music Awards δόθηκαν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου σε μια τελετή σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στη Νέα Υόρκη, με παρουσιαστές τον ηθοποιό Jason Schwartzman και τον μουσικό Reggie Watts.

Μεγάλος νικητής ήταν ο ράπερ Eminem ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του καλλιτέχνη της χρονιάς. Το είδωλο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας κυκλοφορεί στις 5 Νοεμβρίου -μετά από μία 3ετή απουσία- το νέο του άλμπουμ “The Marshall Mathers LP 2” . Την παραγωγή του album υπογράφουν ο Dr. Dre και ο Rick Rubin.

Καλύτερο βίντεο κλιπ της χρονιάς ανακηρύχθηκε το τραγούδι με τίτλο “I Got a Boy” του δημοφιλούς στο χώρο του διαδικτύου νεανικού γυναικείου νοτιοκορεάτικου συγκροτήματος New Generation. Το συγκεκριμένο συγκρότημα επικράτησε μεταξύ πολλών γνωστών ονομάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως η Miley Cyrus , ο Justin Bieber, η Lady Gaga, το συγκρότημα One Direction και ο επίσης νοτιοκορεάτης ράπερ Psy.

Στην τραγουδίστρια Taylor Swift απονεμήθηκε το βραβείο “Φαινόμενο YouTube” για το βίντεο “I Knew You Were Trouble”.

Συνολικά βραβεύτηκαν έξι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων το καλύτερο βίντεο της χρονιάς, ο καλύτερος καλλιτέχνης της χρονιάς, η καλύτερη απάντηση βίντεο, το YouTube φαινόμενο, το βίντεο επανάσταση της χρονιάς και το βίντεο καινοτομία της χρονιάς.

Το βραβείο για το βίντεο – επανάσταση δόθηκε στους Macklemore και Ryan Lewis, των οποίων το βίντεο με προϋπολογισμό 3.700 ευρώ ανέβηκε στο YouTube και έγινε μεγάλη επιτυχία.

Οι νικητές των συγκεκριμένων νεοσύστατων μουσικών βραβείων αναδεικνύονται αποκλειστικά και μόνο από το κοινό μέσω των solial media, όπως Facebook, Twitter, Google +.

Με τα συγκεκριμένα βραβεία το YouTube επιχειρεί να κατακτήσει τη θέση που κατέχει το MTV, το τηλεοπτικό κανάλι που συνοδεύει τα βίντεο κλιπ από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Ωστόσο, τελετή απονομής μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας Youtube δεν είχε όμως την αναμενόμενη επιτυχία καθώς δεν κέντρισε το μεγάλο ενδιαφέρον των χρηστών οι οποίοι παραπονέθηκαν για διακοπές στο live webcast του YouTube.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που τραγούδησαν ζωντανά στα μουσικά βραβεία ήταν η Lady Gaga, ο Eminemκαι οι Arcade Fire.

Η λίστα των νικητών των YouTube Music Award 2013 είναι:

Κορυφαίος Καλλιτέχνης 2013 (Artist of the year)

Eminem

Βίντεο της χρονιάς 2013 (Video of the year)

Girls Generation, “I Got a Boy”

Βίντεο – “Φαινόμενο” 2013 (YouTube Phenomenon)

“I Knew You Were Trouble”

Βίντεο – Καινοτομία 2013 (Innovation of the year)

DeStorm, “See Me Standing”

Βίντεο – Απάντηση 2013 (Response of the year)

Lindsey Stirling and Pentatonix, “Radioactive”

Βίντεο – “Επανάσταση” 2013 (Breakthrough of the year)

Macklemore & Ryan Lewis

email