Ο Έλληνας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο δωροδοκίας του DJ Mag

DJ Mag

DJ Mag-Υπόθεση δωροδοκίας.

Οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια. Tα περίφημα δημοψηφίσματα των “αναγνωστών” του περιοδικού DJ MAG (του κορυφαίου στο είδος του) ήταν πολλές φορές πληρωμένα – κι αυτός που έδινε τα πιο πολλά πήγαινε στο Νο.1.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύφθηκαν, ο Ferry Corsten, ο Paul Van Dyk και ο Erick Morillo κι ένα σωρό άλλοι έστελναν στα κρυφά χρήματα στο περιοδικό κι αυτό τους τοποθετούσε ψηλά στη λίστα με τους 100 καλύτερους DJ στον κόσμο ή/και τους χάριζε πολλές σελίδες εξυμνητικών άρθρων στο περιοδικό.

Για παράδειγμα, ο Ferry Corsten πλήρωσε πέρσι 13.000 λίρες για “διαφημιστικό πακέτο”.

Στην πραγματικότητα το πακέτο, εκτός από ολοσέλιδη συμβατική διαφήμιση, του αγόρασε άφθονη προώθηση στο τεύχος του Οκτώβρη 2012 στο DJ Mag, με ένα ολόδικό του άρθρο στη σελίδα 14, αναφορές στις σελίδες 4 και 42 και έξτρα διαφήμιση του δίσκου του. Ο δε Paul Van Dyk (που βγήκε Νο.1 DJ σύμφωνα με τη “δημοσκόπηση” του περιοδικού για δύο χρονιές) έχει ξοδέψει τα μαλλιοκέφαλά του εδώ και χρόνια για να γράψουν καλά λόγια γι’ αυτόν.

Για τους πιο άγνωστους DJ απ’ όλο τον κόσμο η ευκαιρία να μπουν στο DJ Mag κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ. Οι Αιγύπτιοι Aly & Fila πλήρωσαν 10.000 λίρες για να αποκτήσουν το δικό τους δισέλιδο.

Το ίδιο ακριβώς έπραξε κι ένας Έλληνας. Πρόκειται για τον DJ Vierro που πλήρωσε 10.000 λίρες προκειμένου το περιοδικό να του ετοιμάσει ένα δισέλιδο αφιέρωμα στο τεύχος Οκτωβρίου 2011.

 

email
Πηγή άρθρου: akous.gr