Όταν η Bild υμνεί(;) τον Αγάθωνα Ιακωβίδη

Αγάθωνας Ιακωβίδης

Αγάθωνας Ιακωβίδης

Μπορεί να μας έχει συνηθίσει σε διόλου κολακευτικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας, αυτή τη φορά όμως είπε να κάνει την έκπληξη…

Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρεται στους Koza Mostra και τον Αγάθωνα, τους φετινούς εκπροσώπους της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision, με τα καλύτερα λόγια. Χαρακτηρίζει το τραγούδι Alcohol is Free ως “μία ερωτική εξομολόγηση προς το ούζο” και επισημαίνει χαρακτηριστικά πως “Για αυτούς τους Έλληνες δεν υπήρχε χρεοκοπία”.

“Οι Koza Mostra από τη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα μουσικής Ska στην Ελλάδα, ενώ ο λαϊκός τραγουδιστής Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι εδώ και δεκαετίες ένα σταθερό μέγεθος”, γράφει η Bild και συνεχίζει: “Ενώ ο 58χρονος Ιακωβίδης ανέλαβε με το έγχορδο όργανο μπαγλαμαδάκι το παραδοσιακό μέρος, οι ψευδο-Σκωτσέζοι χοροπηδούσαν κανονικά στους βαλκανικούς ρυθμούς. Το μείγμα βγήκε καλό.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η κρίση δεν επηρέασε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό, αντίθετα με την Πορτογαλία και τη Σλοβακία, καθώς και ότι το τραγούδι δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά συμβολίζει το πνεύμα της ελευθερίας.

Ήταν μια “Ερωτική εξομολόγηση προς το ούζο”…

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaToday Team