Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας στο “ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ”

"Kουρμπάνι"

“Kουρμπάνι”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας ‘’ Παλιόκαστρο’’ μετά από πρόσκληση του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’ Άγιος Τρύφων ‘’ Γουμένισσας , ταξίδεψε με το χορευτικό του συγκρότημα στο όμορφο Κιλκίς, όπου την 1η Φεβρουαρίου συμμετείχε στην αναβίωση του εθίμου ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ, στο οποίο τιμάται με εξαιρετική λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Τρύφων, προστάτη των αμπελουργών.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας ‘’ Παλιόκαστρο’’ παρουσίασε χορούς της Κεφαλονιάς, με την επιμέλεια του χοροδιδασκάλου κ. Γεράσιμου Παντελειού αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Άγιος Τρύφων’’ Γουμένισσας ,παράθεσε γεύμα φιλοξενίας στο χορευτικό του συλλόγου ‘’Παλιόκαστρο’’ και παράλληλα έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ των δυο συλλόγων. Επίσης έγινε πρόταση αδελφοποίησης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘’Άγιο Τρύφων’’ Γουμένισσας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Πάστρας .

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας ‘’ Παλιόκαστρο’’ ευχαριστεί:

► Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, για την χορηγία στο σύλλογο μας, που μας έδωσε την δυνατότητα να ανταποκριθούμε στη παραπάνω πρόσκληση,

►Τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘’Άγιος Τρύφων’’ Γουμένισσας και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Κο Τάτση Αστέριο, τόσο για την πραγμάτωση αυτής της πολιτιστικής ανταλλαγής, όσο για την άψογη φιλοξενία και υποδοχή.

email