Περίεργη μόδα εξοικείωσης με το θάνατο

Φερετροθεραπεία

Φερετροθεραπεία

Μια ξεχωριστή, αλλά και μακάβρια έμπνευση είχε ένας επιχειρηματίας στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους συνανθρώπους του να συμβιβαστούν με την ιδέα του θανάτου προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να βρεθούν «στη θέση» ενός νεκρού.

Η περίεργη αυτή ιστορία συμβαίνει στην Ουκρανία με τον επιχειρηματία Στέπαν Πιριάνικ να δίνε τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί, να ξαπλώσει σε ένα φέρετρο, με ή χωρίς σκέπαστρο, για δεκαπέντε λεπτά και εντελώς δωρεάν.

Ο ίδιος ο Πιριάνικ εξηγεί ότι η ιδέα του προέρχεται από τα παιδικά του χρόνια, όταν με την οικογένειά έκαναν ένα μάλλον μακάβριο δώρο στη γιαγιά του.

«Οι γονείς μου είχαν πάντα στη σοφίτα μας ένα φέρετρο και όταν η γιαγιά μου ζήτησε να της φτιάξουμε ένα έπιπλο που να χωράει στο μικρό της διαμέρισμα, αποφασίσαμε να της κάνουμε δώρο έναν καναπέ-φέρετρο» εξηγεί ο επιχειρηματίας.

Από την άλλη πλευρά, η νέα μόδα εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη χώρα, ενώ μια κυρία αναφέρει «είναι πολύ καλό συναίσθημα, δουλεύειςόλη την ημέρα και μετά μπορείς να ξαπλώσεις στο φέρετρο και να χαλαρώσεις λίγο».

Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η δωρεάν «φερετρο-θεραπεία» ίσως να αποτελεί έναν ευφάνταστο τρόπο για τοn Πιριάνικ να διαφημίση το εμπόρευμά του.

Σημειωτέον ότι είναι μεγαλοκατασκευαστής…φερέτρων.

Πηγή άρθρου: inews.gr