«Σεμινάριο αναγνώρισης και συλλογής άγριων μανιταριών»

«Σεμινάριο αναγνώρισης και συλλογής άγριων μανιταριών»

«Σεμινάριο αναγνώρισης και συλλογής άγριων μανιταριών»

Ο Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιάς και το Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου θέλουν να ευχαριστήσουν όσους συμμετείχαν στο διήμερο «Σεμινάριο αναγνώρισης και συλλογής άγριων μανιταριών».

Εισηγητής του Σεμιναρίου που οργανώθηκε από τον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς ήταν ο Υπ. Διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Κουτρώτσιος. Το σεμινάριο παρακολούθησαν με πολύ ενθουσιασμό και ενδιαφέρον 40 άτομα.

Oι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28/11 στο Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου. Αρχικά το σεμινάριο ξεκίνησε με την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Δρ. Άρη Γεράκη με τίτλο «Ιστορία της Εθνομυκολογίας» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην λατρευτική χρήση των μανιταριών στην παράδοση διάφορων λαών.

Το πρακτικό μέρος πραγματοποιήθηκε στον ορεινό όγκο του Ρουδίου περιφερειακά του Δρυμού καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Ραζάτων. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να συλλέγουμε με ασφάλεια κάποια είδη εδώδιμων μανιταριών.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ουσιαστική και καθοριστική στήριξη του κτήματος βιολογικών καλλιεργειών FAR M ΟUT που για μία ακόμα φορά αγκάλιασε την διοργάνωση αυτή, καθώς επίσης και το κατάστημα Αφοι Σταμούλη για τη γενναιόδωρη προσφορά του.

email