Έχετε φτιάξει φέτος παγωτό στο σπίτι σας;

Έχετε φτιάξει φέτος παγωτό στο σπίτι σας;

Έχετε φτιάξει φέτος παγωτό στο σπίτι σας;

Υλικά:

 • Για το παγωτό μπανάνα
  1. 1 αυγό
  2. 400 γρ. γάλα
  3. 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  4. 90 γρ. κρόκοι αυγών
  5. 90 γρ. ζάχαρη
  6. 325 γρ. μπανάνα καθαρισμένη
  7. 2 τεμ. βανίλια φυσική
 • Για το παγωτό φράουλα-βατόμουρο
  1. 1 αυγό
  2. 300 γρ. γάλα
  3. 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  4. 90 γρ. κρόκοι αυγών
  5. 90 γρ. ζάχαρη
  6. 225 γρ. πουρέ φράουλα
  7. 215 γρ. πουρέ βατόμουρο
 • Για το παγωτό σοκολάτα γάλακτος
  1. 300 γρ. γάλα
  2. 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  3. 90 γρ. κρόκοι αυγών
  4. 1 αυγό
  5. 90 γρ. ζάχαρη
  6. 200 γρ. σοκολάτα 70%

Για το παγωτό μπανάνα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε την κρέμα στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τις μπανάνες και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα μπανάνα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το παγωτό φράουλα-βατόμουρο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε την κρέμα στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τους πουρέδες των φρούτων και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το παγωτό σοκολάτα γάλακτος

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε στη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Πηγή άρθρου: yiannislucacos.gr