![]() Τούρτα παγωτό με μπισκότο και φράουλες. |
Υλικά:
|
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου) βούτυρο και τ’ αναμειγνύουμε στο μίξερ. Στρώνουμε το μείγμα της βάσης σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 22 εκ. Πατάμε καλά να ισιώσει το μείγμα στη βάση της φόρμας. Το αφήνουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί ν’ αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 7΄-8΄. Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε για 5΄ επιπλέον ν’ αφρατέψει και να κρυώσει το μείγμα. Το αδειάζουμε με προσοχή στην παγωμένη βάση μπισκότου στη φόρμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να λιώσει και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη. Με προσοχή αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας. Στρώνουμε τις φράουλες πάνω στο παγωτό και περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα (που είναι πλέον σαν σιρόπι). Σερβίρουμε σε τρίγωνα.
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά