Στις «πληρωμένες δημοσιεύσεις» στοχεύει για μεγαλύτερα έσοδα το Facebook

facebook Like box

facebook Like box.(Πηγή φώτο:facebookoptions.blogspot.com)

Την στρατηγική μέσω της οποίας θα αυξήσει τα έσοδά του από το Facebook φαίνεται να έχει αποφασίσει ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ, με τα Likes να είναι το… μυστικό.

Όπως συμβαίνει ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι εταιρίες που διατηρούν προφίλ στο κοινωνικό δίκτυο, πρέπει να πληρώνουν για να προβάλλονται οι δημοσιεύσεις τους σε περισσότερο κόσμο. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, ήταν να μειωθεί στο 50% το πλήθος των χρηστών που λαμβάνουν τις ενημερώσεις από τις εταιρίες που έχουν κάνει «Like».

Το νέο όπλο του αμερικανικού «Κολοσσού» των social media είναι η αλλαγή στον αλγόριθμο EndeRank που καθορίζει τι θα βλέπει στην κεντρική του σελίδα ο κάθε χρήστης. Η αλλαγή αυτή μείωσε και άλλο τα… περιθώρια δωρεάν διαφήμισης για τις εταιρίες, οι οποίες ελπίζουν στην εφαρμογή μιας ξεχωριστής «σελίδας» με το όνομα Pages Feed, όπου θα προβάλλονται όλες οι ενημερώσεις των εταιριών που έχει πατήσει Like ο χρήστης.

Την ίδια ώρα, το Facebook προωθεί την υπηρεσία «promoted post» και για ιδιώτες, οι οποίοι θα θέλουν να επικοινωνήσουν με αρκετό κόσμο και να προβάλλουν τις θέσεις τους.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr