Αποκάλυψη για το νέο 4θυρο κουπέ της Mercedes

Tο νέο 4θυρο κουπέ της Mercedes

Tο νέο 4θυρο κουπέ της Mercedes (Πηγή φωτογραφίας: autotriti.gr)

Mε πολύ ελκυστικό προφίλ και ξεχωριστή προσωπικότητα, το νέο κομπακτ 4θυρο κουπέ της Mercedes αποκαλύπτεται σταδιακά πριν παρουσιαστεί επίσημα στο Πεκίνο ως πρωτότυπο με την ονομασία CSC.

Λίγες ημέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο τoυ στην έκθεση του Πεκίνο, το νέο 4θυρο κουπέ μοντέλο της Mercedes αρχίζει να αποκαλύπτεται σταδιακά. Το αυτοκίνητο αποτελεί το μικρό «αδερφάκι» της πληθωρικής CLS που το 2004 αποτέλεσε το πρώτο 4θυρο κουπέ της αγοράς. Φυσικά, στο auto Τρίτη είχαμε αποκαλύψει περίπου 1 χρόνο πριν ότι η γερμανική φίρμα ετοιμάζει ένα τέτοιο μοντέλο.

Όπως προκύπτει λοιπόν, η Mercedes ονομάζει το καινούριο της πρωτότυπο CSC που σημαίνει Concept Style Coupe. Ωστόσο όταν περάσει στην παραγωγή αναμένεται να ονομάζεται CLC ή CLA. Το δυνατό σημείο του αυτοκινήτου σαφώς και είναι η σχεδίαση, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό προέρχεται από το πρωτότυπο F 800 Style Concept που είδαμε το 2010 στο σαλόνι της Γενεύης.

Από τεχνικής άποψης, πρέπει να τονίσουμε πως η CSC βασίζεται στην καινούρια ευέλικτη πλατφόρμα MFA. To μήκος της είναι 4,637 χιλιοστά και κάτω από το καπό της συναντάμε ένα νέο άμεσου ψεκασμού τούρμπο μοτέρ 2,0 λίτρων με ισχύ 211 ίππων.

Υπομονή λοιπόν λίγες ημέρες μέχρι την πλήρη αποκάλυψη της νέας 4θυρης κουπέ Mercedes που εμπορικά αναμένεται να τοποθετηθεί κοντά στη μεσαία κατηγορία. Άραγε θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και οι μεγάλες ανταγωνίστριες της Mercedes εταιρείες, BMW και Audi;

Πηγή άρθρου: autotriti.gr