Νέα σελίδα στην ιστορία της… Α-Class

Νέα σελίδα στην ιστορία της... Α-Class

Νέα σελίδα στην ιστορία της… Α-Class

Με απόσταση από το δρόμο που έχει μειωθεί κατά 16 εκ. σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, η νέα A-Class είναι μιά άλλη… A-Class (4,292 μ. μήκος – 1,78 μ. πλάτος – 1,433 μ. ύψος). Με τη νέα A-Class, η Mercedes-Benz άλλαξε σελίδα στην ιστορία της.

Αφησε τη σχεδίαση ενός συμπαγούς πολυχρηστικού μοντέλου και χαμήλωσε το αμάξωμα ώστε να επιτεθεί στα ίσια στον ανταγωνισμό (BMW Σειρά 1, Audi A3 και εσχάτως το νέο Volvo V40). Και πράγματι διαθέτει όλα τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει, παρά τους χαλεπούς καιρούς στο εμπόριο αυτοκινήτου με τη δραματική συρρίκνωση της αγοράς.

Τυπικά χαρακτηριστικά στο μακρύ, σπορ μπροστινό μέρος είναι το προεξέχον σχήμα V που έχει, οι ξεχωριστοί προβολείς, η μάσκα του ψυγείου με το αστέρι της Mercedes στο κέντρο και διπλές γρίλιες σε κάθε πλευρά του αστεριού, καθώς και οι πρόσθετες εισαγωγές αέρα στις πλευρές. Επίσης, τα φωτιστικά σώματα και οι λυχνίες LED πίσω από το κρύσταλλο των προβολέων βρίσκονται σε τέτοια διάταξη ώστε να δημιουργείται το χαρακτηριστικό “φούσκωμα” για τα φώτα ημέρας και τα φλας.

Στην οροφή, η σιλουέτα αποκαλύπτει ομαλές, ρέουσες γραμμές που τελειώνουν σε ένα επίπεδο άκρο. Η αεροτομή της οροφής, στην οποία κρύβονται έξυπνα όλες οι κεραίες, προσδίδει μια πρόσθετη sport πινελιά και ολοκληρώνει τη δομή της οροφής. Πίσω, κυριαρχούν τα φώτα LED, με αρκετά σφικτό “δέσιμο”.

Στη καμπίνα

Στο ταμπλό οργάνων υπάρχουν πέντε στρογγυλοί αεραγωγοί. Οι εξωτερικοί δακτύλιοί τους διαθέτουν επιμεταλλωμένη επιφάνεια υψηλής ποιότητας. Η κατεύθυνση της ροής του αέρα ρυθμίζεται από ένα ένθετο στοιχείο που θυμίζει τουρμπίνα αεροπλάνου και αποκαλύπτει ένα παράδειγμα μελετημένης προσοχής στη λεπτομέρεια. Και εδώ η επιφάνεια είναι επιμεταλλωμένη, σε ασημί χρωμιωμένη απόχρωση. Η ανεξάρτητη οθόνη διαθέτει μπροστινή επιφάνεια από υλικό απομίμησης μαύρης λάκας piano, καθώς και ένα ασημί πλαίσιο στην ίδια ευθεία με την επιφάνεια προβολής.

Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει δύο μεγάλα στρογγυλά όργανα, καθένα από τα οποία διαθέτει ένα μικρό όργανο στο εσωτερικό του. Στη θέση ηρεμίας, οι βελόνες των οργάνων στέκονται στη θέση της 6ης ώρας. Οι δείκτες των οργάνων είναι λευκοί, αν και στις πιο sport γραμμές σχεδιασμού και εξοπλισμού, όπως η Urban και η AMG Sport, είναι κόκκινοι. Τα όργανα στις sport γραμμές και πακέτα εξοπλισμού είναι ασημί, με εμφάνιση που παραπέμπει σε καρό σημαία. Το τριάκτινο τιμόνι διαθέτει 12 πλήκτρα λειτουργιών και επιμεταλλωμένο πλαίσιο.

Η Α-Class είναι ένα πενταθέσιο μοντέλο. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να φιλοξενήσουν τρεις επιβάτες, παρόλο που, με τον σπορ σχεδιασμό τους, μοιάζουν να είναι δύο μεμονωμένα καθίσματα. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι 341 λίτρα, ωστόσο με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων ριγμένες προς τα κάτω, η χωρητικότητά του αυξάνεται στα 1157 λίτρα. Σε όλα τα μοντέλα οι πλάτες των καθισμάτων είναι διαιρούμενες σε αναλογία 60:40 και μπορούν να αναδιπλωθούν ξεχωριστά.

Σύστημα κίνησης

H A 180 CDI θα είναι η πρώτη Mercedes-Benz στην ιστορία με εκπομπές CO2 μόλις 98 γρ./χλμ. Επιπλέον, η A 220 CDI (διαθέσιμη από το Δεκέμβριο του 2012) καλύπτει ήδη την προδιαγραφή εκπομπών ρύπων Euro 6, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μόλις το 2015. Όλοι οι κινητήρες της νέας A-Class συνδυάζονται με λειτουργία ECO start/stop, ως μέρος του βασικού εξοπλισμού. Οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με το νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή, προαιρετικά, με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT, το οποίο με τη σειρά του συνδυάζει ιδανικά την άνεση με τον sport χαρακτήρα. H κατανάλωση καυσίμου, μειωμένη έως και κατά 35% σε σύγκριση με αντίστοιχα προηγούμενα μοντέλα, συνοδεύεται από σημαντική αύξηση της ισχύος: αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της γκάμας κινητήρων της νέας A-Class.

Βενζινοκινητήρες: υπετροφοδότηση και άμεσος ψεκασμός σε όλες τις εκδόσεις

Μια σύγκριση ανάμεσα στη νέα και την προηγούμενη A 200 έρχεται να αποδείξει αυτό που έχει επιτευχθεί με τους νέους βενζινοκινητήρες: με 156 hp και 250 Nm ροπής, ο νέος κινητήρας έχει βελτιωμένες επιδόσεις αλλά καταναλώνει μόλις 5,4 λίτρα/100 χλμ. (127 γρ./χλμ. CO2), δηλαδή 26% λιγότερο από τον προκάτοχό του (7,4 λίτρα/100 χλμ., 174 γρ./χλμ. CO2). Ακόμα και το νέο κορυφαίο μοντέλο, η Α250, με το κιβώτιο 7G-DCT που αποδίδει 211 hp και 350 Nm είναι σημαντικά πιο αποδοτικό, με κατανάλωση 6,1 λίτρα και εκπομπές CO2 143 γρ./χλμ.

Πετρελαιοκινητήρες: τρεις αποδοτικές ζώνες ισχύος

Ο νέος βασικός κινητήρας της σειράς 1.5 lt ισχύος 109 hp, αποδίδει 260 Nm στο στροφαλοφόρο άξονα και, με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, καταναλώνει 3,8 λίτρα/100 χλμ., με εκπομπές CO2 98 γρ./χλμ. Έχει να επιδείξει μια βελτίωση της τάξης του 23% σε σχέση με τα μόλις 82 hp του προηγούμενου μοντέλου, της A 160 CDI, η οποία κατανάλωνε 4,9 λίτρα. Το νέο κορυφαίο πετρελαιοκίνητο μοντέλο, η Α 220 CDI, έχει να επιδείξει μια βελτίωση κατά 25% σε σχέση με την προκάτοχό της: αναπτύσσει ισχύ 170 hp και ροπή 350 Nm, και, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7G-DCT, καταναλώνει μόλις 4,3 λίτρα (προσωρινή τιμή). Οι αντίστοιχες τιμές της προηγούμενης A 200 CDI ήταν 140 hp, 5,7 λίτρα και 149 γρ./χλμ. CO2.

Ασφάλεια

H A-Class διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό ένα σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με ραντάρ και προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης πέδησης Brake Assist. Πρόκειται για ένα συνδυασμό που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα. Το σύστημα πρόληψης συγκρούσεων COLLISION PREVENTION ASSIST εκπέμπει ηχητική και οπτική προειδοποίηση που ενημερώνει τον οδηγό για πιθανά εμπόδια μπροστά από το αυτοκίνητο, σε περίπτωση που δεν τα έχει δει, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τη λειτουργία υποβοήθησης πέδησης Brake Assist, ώστε η απόκριση των φρένων να είναι η ακριβέστερη δυνατή. Η επιβράδυνση ξεκινά αμέσως μόλις ο οδηγός πατήσει αποφασιστικά το πεντάλ του φρένου.

Για τον τομέα της ασφάλειας υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από συστήματα τα οποία έχουν υιοθετηθεί στην A-Class από τις μεγαλύτερες σειρές μοντέλων ή – σε κάποιες περιπτώσεις – έχουν εξελιχθεί περαιτέρω για την A-Class. Αυτά περιλαμβάνουν:

– Προσαρμοζόμενη υποβοήθηση προβολέων Adaptive Highbeam Assist

– Υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας και Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας

– Σύστημα ATTENTION ASSIST (βασικός εξοπλισμός)

– Υποβοήθηση διατήρησης ορίου ταχύτητας (με αναγνώριση των σημάτων ορίων ταχύτητας)

– Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Active Parking Assist με καθοδήγηση στάθμευσης

– Λειτουργία πέδησης HOLD

– Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα Hill-Start Assist

– LINGUATRONIC

– Κάμερα οπισθοπορείας

– DISTRONIC PLUS

email
Πηγή άρθρου: skai.gr