ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ : H Κεφαλονιά είναι στην καρδιά μας!

H Κεφαλονιά είναι στην καρδιά μας!

H Κεφαλονιά είναι στην καρδιά μας!

Η Κεφαλονιά είναι στην καρδιά μας ,δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην δημοσιογράφο Ελένη Βαλλιανάτου στα πλαίσια της επίσκεψής της στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης.

“Είναι φιλόξενοι οι Κεφαλλονίτες και το νησί της Κεφαλονιάς ελκύει διάσημες προσωπικότητες απ΄ολο τον κόσμο λόγω της ομορφιάς του”! ‘Ηταν μια καλή χρονιά φέτος για τα Ιόνια νησιά δουλεύουμε και προσπαθούμε η επόμενη σεζόν να ναι ακόμη καλύτερη!

Στην συνάντηση παρών ήταν και ο υπεύθυνος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην Ελλάδα μιλώντας και για τα Ιόνια νησιά!

Συνέντευξη του Δώρου Γεωργιάδη στην Ελένη Βαλλιανάτου.

κ.Δώρο Γεωργιάδη ,είσθε Υπεύθυνος Τουρισμού του Κ.Ο.Τ στην Ελλάδα θέλω να μου πείτε αν τελικά η Κύπρος γνωρίζει τις ομορφιές του Ιονίου πελάγους και αν γίνονται περισσότερες προσπάθειες για οργανωμένο τουρισμό από την Κύπρο στα Ιόνια νησιά.

Από τους Κύπριους υπάρχει μια απέραντη αγάπη και μια επιθυμία για όλο τον Ελληνισμό και για το Ιόνιο, για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και για το βασικότερο στοιχείο της φιλοξενίας που θεωρώ προσωπικά ως επισκέπτης στα Ιόνια νησιά ,ο,τι βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλό βαθμό.

Οι προσπάθειες για οργανωμένο τουρισμό είναι περισσότερο ευθύνη της περιφέρειας,να κυνηγήσει τις αγορές και να τις προσεγγίσει ,υπάρχει επιθυμία για συνεργασία και πάνω σ αυτό πρέπει να χτίσουμε.

Θα ήθελα να μου πείτε ποιο νησί μας επισκεφθήκατε τι σας άρεσε και τι σας προβλημάτισε ως επισκέπτη;

Επισκέφθηκα την Κέρκυρα πριν από τέσσερα χρόνια,μου άρεσαν οι φιλόξενοι κάτοικοι και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της,γενικά η εικόνα ήταν πολύ θετική αν κάτι με προβλημάτισε είναι ένα σημείο που υπάρχει σε πολλά νησιά στην Ελλάδα όχι μόνο στην Κέρκυρα, είναι η καθαριότητα,εμείς οι Κύπριοι βέβαια δεν το θεωρούμε τόσο σημαντικό όμως για τους Βόρειο Ευρωπαίους θεωρείται πολύ σημαντικό.

Πως σχολίαζετε την νέα βάση της Αεροπορικής εταιρίας Ruiner στην Κέρκυρα ;

Δεν μπορεί να κλείσει έναν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων, θα βοηθήσει λοιπόν τον μεμονωμένο τουρισμό
αλλά όχι τον οργανωμένο ,το θέμα του οργανωμένου τουρισμού συγκρούεται με αεροπορικών εταιριών συμφέροντα και έτσι δυσκολεύεται να κατανεμηθεί στα ίσα ,ακόμα και στα μικρά ελληνικά νησιά.

Δώρος Γεωργιάδης - Μπουτάρης

Ποιος είναι ο λόγος που η Κέρκυρα έχει περισσότερους Κύπριους από την Κεφαλονιά ,το Πάσχα που επισκέφθηκα την Κέρκυρα είδα αρκετούς Κύπριους επισκέπτες.

Το ταξιδιωτικό γραφείο top kinisis είχε οργανώσει προσφορά πακέτων για την Κέρκυρα ,αν ο Κύπριος έβρισκε κάποια προσφορά και για την Κεφαλονιά σίγουρα θα ανταποκρινόταν ,εδώ είναι που πρέπει να χτισθεί η συνεργασία μεταξύ μας,κι από μας υπάρχει επιθυμία για συνεργασία,αφού η επισκεψιμότητα των Κυπρίων στην Ελλάδα είναι δεδομένη,είτε το θέλουμε είτε όχι.

Ελλάδα και Κύπρος είναι ανταγωνιστές;

Όχι, για τις υπόλοιπες αγορές είμαστε ανταγωνιστές,μεταξύ μας δεν υπάρχει ανταγωνισμός ,πιστεύω ότι χαίρεται ο ένας για τις επιτυχίες του άλλου.

email