Ένα χωριό του Βορρά με τη γοητεία του Νότου

Ένα χωριό του Βορρά με τη γοητεία του Νότου

Το Gmunden έχει μακρά ιστορία, καθώς υπήρξε σπουδαίος οικισμός ήδη από τον 11ο αιώνα.

Δεν είναι μια μεγαλούπολη ούτε ένα ασήμαντο χωριουδάκι. Κάπου ανάμεσα στα δύο, το Gmunden καταφέρνει να συνδυάσει με επιτυχία τον πολιτισμό του παρελθόντος και την αριστοκρατική ατμόσφαιρα του 19ου αιώνα με τη ζωντάνια και τις αντιθέσεις μιας σύγχρονης πόλης.

Ίσως ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Αυστρία, το χωριό βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Traunsee και περιβάλλεται από μεγάλους ορεινούς όγκους, γεγονός που το καθιστά ως έναν από τους πλέον ιδανικούς προορισμούς χειμώνα καλοκαίρι.

Οι 13.000 περίπου κάτοικοι ασχολούνται ως επί το πλείστον με τη βιομηχανία άλατος στην περιοχή Salzkammergut, με την κατασκευή των διάσημων ομώνυμων κεραμικών αλλά και με τον τουρισμό, που ολοένα και αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια.

Το Gmunden έχει μακρά ιστορία, καθώς υπήρξε σπουδαίος οικισμός ήδη από τον 11ο αιώνα, ο οποίος, λόγω του ευνοϊκού κλίματος και της εκπληκτικής ομορφιάς τους φυσικού τοπίου έγινε πολύ γρήγορα πόλος έλξης για τους αριστοκράτες και τους πλούσιους πολίτες του Νότου, που το επέλεγαν ανελιπώς για να περάσουν τα καλοκαίρια τους.

Αυτοκράτορες αλλά και η αριστοκρατία ολόκληρης της Ευρώπης έκανε μια στάση στο Βασιλικό Οίκο του Ανόβερου στο Gmunden, ενώ σημαντικά κεφάλαια της ιστορίας γράφτηκαν εδώ και σπουδαίες συμφωνίες υπογράφτηκαν. Έτσι το Gmunden έγινε σιγά σιγά ένας τόπος γεμάτος αντιθέσεις…

Μια ιστορική πόλη όπου πολιτιστικά στοιχεία του παρελθόντος αναδεικνύονται στα αναγεννησιακά κτίρια, στους γραφικούς δρόμους, στις παλιές κατοικίες και από την άλλη μια σύγχρονη πόλη γεμάτη ζωή! «Το Gmunden έχει χωρίς αμφιβολία το χαρακτήρα του Βορρά και τη γοητεία του Νότου!», λένε όσοι το επισκέπτονται.

Ένα χωριό του Βορρά με τη γοητεία του Νότου

Ένα χωριό του Βορρά με τη γοητεία του Νότου.

email
Πηγή άρθρου: perierga.gr