Ίνσμπρουκ

Innsbruck

Innsbruck.(Πηγή φώτο:kizie.com)

Το Ίνσμπρουκ είναι μια πανέμορφη και ιδιαίτερα γοητευτική πόλη της δυτικής Αυστρίας. Εκτείνεται σε μια υπέροχη κοιλάδα σε υψόμετρο 575 μ. κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και είναι η πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Τυρόλου.
Είναι μια ιστορική επαρχία της Αυστρίας η οποία γνώρισε μεγάλες δόξες την περίοδο της παντοδυναμίας των Αμψβούργων, καθώς η συγκεκριμένη δυναστεία είχε επιλέξει το Ίνσμπρουκ ως μόνιμο τόπο διαμονής. Τα επιβλητικά ανάκτορα και τα κτίρια της εποχής του 15ου και 16ου αιώνα μαρτυρούν πτυχές της εποχής ακμής που γνώρισε η πόλη.

Η πόλη με την μακραίωνη ιστορία σήμερα είναι περισσότερο γνωστή ως χειμερινό τουριστικό θέρετρο της Ευρώπης. Λόγω του ότι στα περίχωρα του Ίνσμπρουκ υπάρχουν πέντε ιδιαίτερα οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα που αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις του σκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ίνσμπρουκ υπήρξε δύο φορές ( το 1964 και το 1976) διοργανώτρια πόλη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Την εμπειρία αυτή την αξιοποίησε στο έπαρκο, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές ώστε να κερδίσει μια θέση στα δημοφιλέστερα χειμερινά θέρετρα της Ευρώπης.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο Seefeld, ένα από τα γνωστότερα της Ευρώπης, που απέχει από Ίνσμπρουκ μόνο 30 λεπτά με το τραίνο. Αν θέλετε να διαμείνετε κοντά σε ένα από αυτά, μια καλή επιλογή είναι το Igls, που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Patscherkοfel. Απέχει 20-30 λεπτά από την πόλη, θα έρθετε σε επαφή με την καθημερινότητα και την παράδοση των ντόπιων.

Η περιήγηση στο Ίνσμπρουκ μείνει αξέχαστη σε κάθε επισκέπτη της περιοχής. Στην πόλη της Μαρίας Θηρεσίας, όπως πολύ αποκαλούν το Ίνσμπρουκ θα δείτε την Πύλη του Θριάμβου, το Δημαρχείο, το κτίριο της Χρυσής Σκέπης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, το ανάκτορο Χόφμπουργκ με τους περίφημους κήπους του, τη Χοφκίρχε και το μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού. Θα περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της μεσαιωνικής συνοικίας και θα επισκεφθείτε το μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Επίσης, μην παραλείψετε να περπατήσετε κατά μήκος της οδού Μαρία – Τερεσίεν και στην κεντρική λεωφόρο Τερεζιενστράσσε.

Πηγή άρθρου: holiday.gr