Υπάρχουν λόγοι που αγαπάμε το Ιόνιο….

Ιόνιο πέλαγος

Ιόνιο πέλαγος

Ποια είναι η δική σας απάντηση σε ένα από τα πιο «φλέγοντα» διλήμματα του ελληνικού καλοκαιριού; Αιγαίο ή Ιόνιο;

Και τα δύο «στρατόπεδα» έχουν σίγουρα πολύ πειστικά επιχειρήματα, αλλά σε αυτό το αφιέρωμα αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε αυτά που συνηγορούν προς… τη Δύση – όχι ότι δεν αγαπάμε το Αιγαίο, αλλά θα έρθει και η δική του σειρά.

Προς το παρόν, ψηφίζουμε Ιόνιο Πέλαγος…

*Για τα τιρκουάζ νερά του

Πουθενά αλλού στην Ελλάδα (ή στον κόσμο όλο) δεν θα βρείτε αυτή την σχεδόν μεθυστική απόχρωση που σε συνδυασμό με το καταπράσινο κατά κανόνα φόντο καθιστά τα Επτάνησα το πιο εξωτικό σύμπλεγμα νησιών στη χώρα.

*Για το βενετσιάνικο ταμπεραμέντο

Η τραγουδιστή προφορά, η παράδοση της ζωηράδας και του ταμπεραμέντου που παντρεύει το ελληνικό μεράκι με την ιταλιάνικη φλόγα, το χρώμα, η ρομαντική αρχιτεκτονική των σπιτιών, οι γοητευτικές χώρες, τα τραγούδια και οι γιορτές από την Κέρκυρα ως τη Ζάκυνθο κι ακόμα παραπέρα φωνάζουν από μακριά… «100% Μεσόγειος».

*Για τις συγκλονιστικές παραλίες

Untitled1

Untitled

Μύρτος, Κεφαλονιά

Εδώ συναντάμε τις μεγαλύτερες «star» του κόσμου: Το πολυφωτογραφημένο Ναυάγιο της Ζακύνθου, οι εντυπωσιακοί Εγκρεμνοί και το τιρκουάζ Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας, ο Μύρτος της Κεφαλονιάς είναι μόνο λίγες από τις παραλίες που αποτελούν από μόνες τους λόγο να κλίνει η πλάστιγγα των διακοπών μας προς το Ιόνιο.

*Γιατί βρίσκεται πιο κοντά μας από όσο φανταζόμαστε

Μην ξεχνάτε ότι τα νερά του Ιονίου δεν βρέχουν μόνο τις ακτές των Επτανήσων αλλά και την δυτική Πελοπόννησο ή την Ήπειρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έχουμε κοντά μας στεριανές παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο από την Πάργα και τα Σύβοτα ως τον Καϊάφα και την Κυπαρισσία, με το ίδιο εντυπωσιακό χρώμα που θα συναντήσουμε για παράδειγμα και στην Ιθάκη ή την Κεφαλονιά.

*Γιατί αποτελεί το φόντο του ομηρικού έπους και της καβαφικής έμπνευσης

Εδώ ήταν που (ήθελε ο Όμηρος να) είχε γεννηθεί ο Οδυσσέας, και εδώ, στην Ιθάκη, που έβαλε σκοπό της μυθικής ζωής του –και της επικής Οδύσσειας συνάμα – να επιστρέψει. Στην Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων ήταν που τον ξέβρασε το κύμα και στους Οθωνούς, στο δυτικότερο νησάκι της Ελλάδας, που τον κρατούσε αιχμάλωτο η Καλυψώ. Εδώ, τέλος, βρίσκεται και ο μεταφορικός προορισμός της ζωής, όπως προστάζει η καβαφική ποίηση, στην Ιθάκη που αποτελεί την αφορμή για το ταξίδι. Αυτό άλλωστε είναι που μετράει, είτε μιλάμε για στόχους ζωής, είτε για τις όμορφες καλοκαιρινές εμπειρίες.

email
Πηγή άρθρου: in2life.gr/