Υψηλή πληρότητα παρουσιάζει η Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

Κοινός τόπος είναι ότι προς ώρας δεν υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων τσάρτερ, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της χώρας Λύσανδρο Τσιλίδη, ενώ ορισμένοι προορισμοί, όπως η Κεφαλλονιά, εν αντιθέσει με άλλους, εμφανίζουν υψηλές πληρότητες. Ηδη η Ζάκυνθος παρουσίασε άνοδο τον Ιούνιο 5% στις κρατήσεις, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες περί καθίζησης του τουριστικού ρεύματος σε όλους τους προορισμούς. Με οριακή αύξηση κινείται το πρώτο εξάμηνο της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Ζάκυνθο, δηλώνει η Χριστίνα Τετράδη, οικονομική επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά.

Ειδικότερα, βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου της Ζακύνθου, καταγράφεται αύξηση 5,01% για τον μήνα Ιούνιο 2015, ενώ η συνολική αύξηση για το εξάμηνο αγγίζει το 4,12%. Η κύρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει άνοδο 10,91%. Επίσης, αύξηση παρουσιάζουν και οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, με την Ολλανδία να έχει αύξηση 12,31% και την Αυστρία 18,92%. Αντίθετα, μείωση βλέπουμε από την αγορά της Γερμανίας 14,94% και της Γαλλίας 14,04%. Στις ανατολικές αγορές, η Ρωσία παρουσιάζει μεγάλη πτώση 83,26%, η οποία είναι και αναμενόμενη. Οι σκανδιναβικές χώρες εμφανίζουν ανοδικές τάσεις, με πιο σημαντική την αύξηση της Νορβηγίας (28,07%), ενώ ακολουθούν η Φινλανδία με 5,76% και η Σουηδία με 3,31%.

Από τις βαλκανικές χώρες, η Ρουμανία παρουσιάζει σημαντική αύξηση 43,75%, ενώ μείωση παρουσιάζει η Βουλγαρία με 20,27%. Τέλος, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν η Ιταλία (68,72%) και η Πολωνία (50,05%). Την ίδια ώρα η AEGEAN AIRLINES και η Olympic Air, προκειμένου να διευκολύνουν τους Ελληνες επιβάτες, αναστέλλουν το τέλος εξυπηρέτησης που ανέρχεται σε 20 ευρώ σε όλα τα εισιτήρια που αγοράζονται με μετρητά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων στα ελληνικά αεροδρόμια. Η αναστολή ισχύει μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015.

Εν τω μεταξύ, εις επίρρωσιν των παραπάνω, δεν προβλέπεται να αλλάξουν οι κρατήσεις των Βρετανών τουριστών που έχουν κάνει κράτηση για Ελλάδα μέσω Tour Operator, προς άλλους, εναλλακτικούς προορισμούς, επισημαίνει σε χθεσινή ταξιδιωτική σύσταση για την Ελλάδα η Ενωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων ΑΒΤΑ.

Συστάσεις

Η Ενωση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι τουρίστες θα συναντήσουν εμπόδια κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με Βρετανούς πράκτορες και τουρίστες, η κατάσταση στη χώρα χαρακτηρίζεται ως «business as usual». Επισημαίνει ωστόσο ότι θα έχει συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στη χώρα. Στην ίδια σύσταση γνωστοποιεί ότι οι τράπεζες στη χώρα μας καθώς και το Χρηματιστήριο παραμένουν επί του παρόντος κλειστά. Προς το παρόν, επισημαίνει, δεν υπάρχει όριο στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜs για τους τουρίστες, διευκρινίζοντας ότι ορισμένες πληροφορίες μιλούν για έλλειψη μετρητών. Συμβουλεύει επίσης τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται στην Ελλάδα να έχουν μαζί τους επαρκές ποσό μετρητών σε ευρώ που να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες τους.

Οι τουρίστες θα πρέπει, αναφέρει η σύσταση, να ελέγχουν πόσα μετρητά καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλειά τους και θα πρέπει να λάβουν κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας για περιστατικά κλοπής χρησιμοποιώντας το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου τους ή μοιράζοντας τα μετρητά μεταξύ τους. Ολες οι μέθοδοι συναλλαγών, όπως οι κάρτες, γίνονται δεκτές από τα καταστήματα και τα εστιατόρια της χώρας. Τέλος, συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να αποκτούν ταξιδιωτική ασφάλιση αμέσως μόλις πραγματοποιούν την κράτηση.

Τόσο η βρετανική όσο και η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσαν νέες ταξιδιωτικές συστάσεις, επισημαίνοντας στους υπηκόους τους που επισκέπτονται την Ελλάδα να έχουν μαζί τους επαρκή μετρητά, καθώς και τα φάρμακά τους.

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

email
Πηγή άρθρου: e-typos.gr