Καρναβάλι Βενετίας 2012: Μάσκες και γόνδολες

Καρναβάλι Βενετίας 2012

Καρναβάλι Βενετίας 2012.(Πηγή φώτο :allaboutravelling.com)

Το μακροβιότερο καρναβάλι του κόσμου.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις της υφηλίου. Μερικά από τα πιο ιδιαίτερα κοστούμια –αρλεκίνοι, δόγηδες, ντόμινα, σάτυροι, βαρόνοι, μαρκήσιοι, καζανόβες, και δεν έχουμε αρχίσει ακόμα να μιλάμε για τις περίτεχνες βενετσιάνικες μάσκες.

Δέκα μέρες γεμάτες παρελάσεις, πάρτι, συναυλίες, θέατρα και χορούς σε χρυσοποίκιλτα Palazzi που ανοίγουν για το κοινό ειδικά για την περίσταση.

Θέλετε κι άλλους λόγους για να βρεθείτε στη Βενετία τις μέρες του Καρναβαλιού;

Πότε να ετοιμάσω βαλίτσες;
Φέτος το Καρναβάλι ξεκινά αργότερα από άλλες χρονιές, στις 11 Φεβρουαρίου –αν και οι προ-εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν ήδη από τις 4 Φεβρουαρίου– και κρατά για δέκα ολόκληρες μέρες, με την κορύφωσή του να αναμένεται το τελευταίο τετραήμερο, από τις 18 έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Τι δεν πρέπει να χάσω;

Στα «οπωσδήποτε» του Καρναβαλιού, οι πρωτάρηδες σημειώστε κατ’ αρχάς τις παρελάσεις που καταλήγουν σε διαγωνισμούς για το καλύτερο αποκριάτικο κοστούμι. Οι παρελάσεις πραγματοποιούνται στις 12, 13, 14, 15, 20 και 21 Φεβρουαρίου, με διαφορετικό κάθε φορά θέμα: άγγελοι και άλλα ιπτάμενα αντικείμενα, έρωτας και απιστία.

Η έναρξη του Καρναβαλιού σηματοδοτείται από ένα γιγάντιο πάρτι με πολλά διαφορετικά live και DJ sets στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Το φετινό καρναβάλι τιτλοφορείται «Η Ζωή είναι Θέατρο» και με αφορμή αυτή την θεματική, πολλές παραστάσεις δρόμου, street art events αλλά και ένα Burlesque δείπνο στο Καζίνο της Βενετίας περιμένουν τους επισκέπτες.

Στις 14 Φεβρουαρίου το βενετσιάνικο καρναβάλι παίρνει την εκδίκησή του από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και φιλοξενεί ένα τεράστιο πάρτι για Μη-Ερωτευμένους στην Πλατεία San Marco, ενώ την επόμενη μέρα ένας τεράστιος μπουφές στήνεται στο ίδιο σημείο για να γιορτάσει τον θρίαμβο του Φαγητού και της Αγάπης.

Κινηματογραφικές προβολές, υπαίθριες και μη συναυλίες, πάρτι και prive χοροί στα pallazzi, η υδάτινη παρέλαση με τις φωτισμένες με κεράκια γόνδολες που σηματοδοτεί το τέλος του καρναβαλιού και το περιώνυμο καρναβάλι στο σκοτάδι συμπληρώνουν το υπόλοιπο πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ .

Πηγή άρθρου: in2life.gr