Πραγματοποιήθηκε η 3η Συνεδρίαση Επιτροπής Τουρισμού

Συνεδρίαση Επιτροπής Τουρισμού

Συνεδρίαση Επιτροπής Τουρισμού

Την Τετάρτη 24η Φεβρουαρίου 2016 ,με την συμμετοχή των Μελών και των Φίλων της Επιτροπής Τουρισμού, έγινε η 3η Συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνεδρίασης , έγινε ενημέρωση από τον Α/Δήμαρχο Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο, για τις Συσκέψεις της Δημοτικής Αρχής, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση με τα Στελέχη της Fraport, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ.Γεράσιμο Τιμοθεάτο,  τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον Διευθυντή της Swissport κ.Γεώργο Γεροντάκη, για τα θέματα ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου του Νησιού.

Επιπλέον, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα θετικά αποτελέσματα της συμμετοχής του Δήμου Κεφαλονιάς στις διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού στο Ισραήλ (Τελ-Αβιβ) και στην Ιταλία (Μιλάνο) και στην Έκθεση Grekland στην Σουηδία (Στοκχόλμη).

Θέματα που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους ήταν :

  • Η περαιτέρω αξιοποίηση στην τουριστική προβολή του Νησιού του Φορέα του Εθνικού Δρυμού του Αίνου.
  • Η δυνατότητα χορηγίας στην Ένωση Ξενοδόχων ποσοστό των κερδών από την πώληση του ειδικού λεξικού για τους Τουρίστες.
  • Η καθιέρωση Βράβευσης για τις άριστες υπηρεσίες σε Ξενοδοχεία, Καταλύματα και Ταβέρνες.
  • Η σημασία της εφαρμογής των Ευρωπαϊκών κανονισμών πιστοποίησης υπηρεσιών.
  • Η μεγάλη σημασία της έγκαιρης συγκέντρωσης έντυπου προωθητικού υλικού και προϊόντων για την αποστολή στα Περίπτερα προβολής της Κεφαλονιάς στις διεθνείς Εκθέσεις.

Την Συνεδρίαση, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Γηροκομείου κ.Γεράσιμος Αποστολάτος.

Τέλος , αναφέρθηκε οι αμέσως επόμενες δράσεις Τουριστικής προβολής του Νησιού, που αφορούν, το Περίπτερο προβολής των Κρασιών του Νησιού στην Έκθεση «Οινόραμα» στην Αθήνα και την συμμετοχή, μέσω του κ.Κεκάτου, στην διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Ρουμανία (Βουκουρέστι).