Στο Κουρασάο θα ζήσεις την κάθε στιγμή στο μέγιστο

Στο Κουρασάο της Καραϊβικής

Στο Κουρασάο θα ζήσεις την κάθε στιγμή στο μέγιστο.

Κοιτώντας στο χάρτη τη Βενεζουέλα, το νησάκι Κουρασάο θα ξεφύγει από το μάτι σου! Ίσως χρειαστείς ακόμη και αρκετή ώρα μέχρι να το εντοπίσεις…. Μόλις βρεθείς εκεί όμως ένα είναι το σίγουρο: Θα μεθύσεις από το πάθος των ντόπιων και το ρούμι θα σου δείξει… πως να ζήσεις το κάθε λεπτό πιο έντονα από ποτέ άλλοτε! Έτοιμος;

Το μέγεθος του Κουρασάο θα σε ξεγελάσει από την αρχή, όμως στην πραγματικότητα πρέπει να ξέρεις ότι κατοικείται από 150.000 ανθρώπους, οι οποίοι προέρχονται από 50 διαφορετικές εθνικότητες. Ξεκινώντας λοιπόν το ταξίδι σου στη καρδιά του Κουρασάο ένα πράγμα είναι σίγουρο…

Μόνο αν είσαι πολύγλωσσός θα τα βγάλεις πέρα με τους ντόπιους! Βλέπεις εδώ μιλούν ολλανδικά, αγγλικά, ισπανικά και παπιαμέντου (ιδίωμα στο οποίο οι τρείς πρώτες γλώσσες μπλέκονται με πορτογαλικές και αφρικανικές διαλέκτους). Διαφορετικά, ετοιμάσου να χρησιμοποιήσεις όλα τα μεγάλα μέσα όπως η φαντασία στις χειρονομίες σου.

Όσο ο ήλιος βρίσκεται ψηλά μπορείς να κάνεις χιλιάδες πράγματα! Από ηλιοθεραπεία στις πολύχρωμες παραλίες (λευκή, κόκκινη και μαύρη άμμος), καταδύσεις στα γαλανά νερά και φλερτ σε κάποιο από τα άπειρα μπαρ πίνοντας κοκτέιλ μέχρι επίσκεψη στο μεγάλο μουσείο των σκλάβων της Καραιβικής!

Επίσης, περπάτησε στην πρωτεύουσα, το γραφικό Βίλεμσταντ, που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς, και θα σου δώσει σίγουρα μια πρώτη γεύση από το πώς κυλά η ζωή στην καρδιά του νησιού! Μη διστάσεις να πλησιάσεις τους ντόπιους που ψαρεύουν… Θα σου δείξουν τον τρόπο για να κάνεις το ίδιο και σύντομα θα βρεθείς να ψήνεις με τον παραδοσιακό τρόπο τα δικά σου ψάρια!

Η ένταση του ήλιου σιγά σιγά αποδυναμώνει και το πάρτι ξεκινά! Κάθε βράδυ το νησί μετατρέπεται σε μια μεγάλη γιορτή μουσικής και χορού που παρατείνεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Ανά χείρας λοιπόν το ρούμι και ξεκινάμε…

Κατευθύνσου προς το Zanzibar, ένα συγκρότημα υπαίθριων μπαρ και εστιατορίων κάτω από φοινικόδεντρα όπου θα βρεις τα πάντα! Ρώτα για τους Έρικ και Μάρλον, το αχτύπητο δίδυμο που κάνει τη νύχτα μέρα χορεύοντας και παίζοντα μουσική ξυπόλητοι! Ροκ, ρέγκε, ποπ, τζαζ, το ρεπερτόριο τους έχει τα πάντα ενώ τολμούν ακόμη και να τα συνδυάσουν όλα αυτά μαζί δημιουργώντας το λεγόμενο Κούρα -Ποπ, μια μείξη της ποπ με τη ντόπια μουσική του Κουρασάο! Αφέσου στο ρυθμό, πιες μια γουλιά ρούμι ή και δύο… και μπες στο χορό με τους ντόπιους! Η εμπειρία δεν μπορεί να συγκριθεί…

Εναλλακτικά, αν προτιμάς την τζαζ, το εστιατόριο-μπαρ Blues θα γίνει το στέκι σου! Εδώ θα δοκιμάσεις αρωματικά κεφτεδάκια καθώς η μπάντα που κρέμεται πάνω από το μπαρ παίζει από Γκέρσουιν μέχρι Στίβι Γουόντερ!

Special tip

Αφιέρωσε μια ημέρα στην ηπειρωτική περιοχή του νησιού με τα κατακίτρινα σπιτάκια και τους κάκτους στις άκρες των βρώμικων δρόμων! Εδώ θα συναντήσεις το πιο ψηλό μέρος του νησιού, και το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο με μονοπάτια που φτάνουν τα 32 χιλιόμετρα!

Καλό ταξίδι!

Πηγή φωτογραφιών: facebook.com/curacaotb
email
Πηγή άρθρου: ΤΑ ΝΕΑ