Τα λάθη της παραλίας

Καλοκαιρινές διακοπές

Καλοκαιρινές διακοπές

Βάζεις αντιηλιακό, φοράς γυαλιά ηλίου και καπελάκι και νομίζεις πως είσαι προστατευμένη; Μήπως κάτι κάνεις λάθος; Μάθε τα πιο συχνά λάθη της… παραλίας.

O ήλιος γίνεται όλο και πιο επιθετικός γι΄αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε την ηλιοπροστασία. Μάθε τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην παραλία, ενημερώσου σχετικά κι αποφυγέ τα για να είσαι σίγουρη πως θα είσαι απόλυτα ασφαλής κι αυτό το καλοκαίρι.

 

Λάθος Νο1: Κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο

Ακόμη κι αν έχεις βάλει αντιηλιακό, φοράς καπέλο και γυαλιά ηλίου δε σημαίνει πως μπορείς να κάτσεις με τις ώρες κάτω από τον ήλιο. Διάβασε τους κανόνες ηλιοθεραπείας που έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας για κάθε τύπο επιδερμίδας και φέρσου ανάλογα. Συνοπτικά αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα μην κάνεις ηλιοθεραπεία για περισσότερο από ένα 15λεπτο και σε καμία περίπτωση περισσότερο από μισή ώρα ακόμη κι αν η επιδερμίδα σου έχει γίνει σταρένια.

Λάθος Νο2: Δεν ανανεώνεις το αντιηλιακό

Όταν φθάνεις στην παραλία μην χρησιμοποιείς το αντιηλιακό μόνο μία φορά νομίζοντας ότι είσαι προστατευμένη για το υπόλοιπο της ημέρας. Το αντιηλιακό, όσο υψηλό δείκτη προστασίας κι αν έχει χάνει την δραστικότητά του με το νερό, τον ιδρώτα τη θερμότητα και την τριβή οπότε πρέπει να ανανεώνεται συχνά. Καλό είναι να επαναλαμβάνεις τη χρήση αντιηλιακού κάθε δύο ώρες και κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα.

Λάθος Νο3: Δεν βάζεις αντιηλιακό αν κάθεσαι υπό σκιά ή αν έχει συννεφιά

Οι ομπρέλες δεν παρέχουν επαρκή αντηλιακή προστασία ενώ ούτε ο νεφελώδης ουρανός είναι εντελώς ακίνδυνος. Ακόμη κι αν δεν αισθάνεσαι τη ζέστη ή τις ακτίνες του ηλίου, αυτές διαπερνούν τα σύννεφα ή την ομπρέλα. Οπότε μην ξεχνάς την αντιηλιακή προστασία ακόμη κι αν νομίζεις πως δεν τη χρειάζεσαι.

Λάθος Νο4: Δε βάζεις αντιηλιακό μόλις μαυρίσεις

Ακόμη κι αν το χρωματάκι σου έχει γίνει σταρένιο και δεν έχεις κίνδυνο εγκαύματος δε σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσεις την ηλιοπραστασία. Η αυξημένη ποσότητα μελανίνης σε προστατεύει μεν από το έγκαυμα όχι όμως κι από τις υπόλοιπες βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου.

Λάθος Νο5: Βάζεις προϊόντα για μαύρισμα χωρίς ήλιο και νομίζεις ότι έχουν προστασία

Tα προϊόντα για μαύρισμα χωρίς ήλιο δεν προστατεύουν το δέρμα. Ο τύπος αυτός της κρέμας σου προσφέρει ένα όμορφο σταρένιο χρώμα, δεν παρέχει όμως προστασία γι΄αυτό και πρέπει να βάζεις συμπληρωματικά αντιηλιακό προϊόν με δείκτη προστασίας.

email
Πηγή άρθρου: womenonly.gr