Τg5: Είναι η χρονιά της Ελλάδας στον τουρισμό

Παραλία Μύρτος

Παραλία Μύρτος

Για θετική τουριστική χρονιά «μετά από πέντε χρόνια οικονομικής κρίσης», κάνει λόγο σήμερα, σε ρεπορτάζ του, το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Τg5, ιδιοκτησίας του ομίλου Μπερλουσκόνι. «Ο τουρισμός φέτος, θα σημειώσει πραγματική έκρηξη», σημειώνει το ιταλικό κανάλι και παραθέτει δήλωση του Αλέξανδρου Βασιλικού, προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, σύμφωνα με τον οποίο «οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 25%, με σημαντική άνοδο από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Ρωσία».

«Η τάση είναι ανοδική και τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται επιστροφή στα επίπεδα που χαρακτήριζαν την ελληνική τουριστική πραγματικότητα, πριν την κρίση», προσθέτει η Ιταλίδα δημοσιογράφος Ιζαμπέλα Γιόσκα.

Το Τg5, τέλος, σημειώνει ότι παρά τη μείωση των τιμών, έχει διατηρηθεί η ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, ότι δεν σημειώνονται, πλέον, απεργίες και διαμαρτυρίες που να ταλαιπωρούν τους τουρίστες και ότι η Αίγυπτος, κύρια αντίπαλος της Ελλάδας στο τουριστικό πεδίο, διέρχεται, αντιθέτως, περίοδο αστάθειας.

email
Πηγή άρθρου: express.gr