Τουρισμός: Περισσότερα “κεφάλια”, λιγότερες εισπράξεις

Eλληνικός Τουρισμός

Eλληνικός Τουρισμός

Μπορεί να έχουμε περισσότερα «κεφάλια», όμως υπάρχουν λιγότερα χρήματα και αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε.

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο τουριστικός πράκτορας, Μάρκος Δαμανάκης, όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα μας ( Hμέρα τση Ζάκυνθος) για την κίνηση του καλοκαιριού, σημειώνοντας ότι αριθμητικά ο Μάϊος έκλεισε πολύ καλά (με αύξηση στην έλευση τουριστών κατά 33%).

«Εκείνο που πρέπει να μας απασχολήσει δεν είναι το πόσος κόσμος θα έρθει, αλλά το εάν αυτοί οι επισκέπτες έχουν λεφτά να δαπανήσουν. Συζητώ με τους επιχειρηματίες και όσοι δεν έχουν ξενοδοχεία παραπονιούνται και με το δίκιο τους. Δυστυχώς, η κρίση δεν έχει επηρεάσει μόνο την Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού. Ως εκ τούτου, κανείς δεν έχει πλέον τα χρήματα του παρελθόντος και όλοι είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους» τόνισε ο κ. Δαμανάκης.

Τα παραπάνω γραφόμενα έρχονται να επιβεβαιώσουν και την αντίληψη που επικρατεί και στην Κεφαλονιά καθώς συνεχώς ανακοινώνονται τα νούμερα των αφίξεων αλλά οι περισσότεροι καταστηματάρχες ψάχνουν τους τουρίστες.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team