Απεβίωσε ο θεατρικός σκηνοθέτης Δημήτρης Έξαρχος

Δημήτρης Έξαρχος

Δημήτρης Έξαρχος

Στα 57 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Έξαρχος, θεατρικός σκηνοθέτης με παρουσία στο Εθνικό Θέατρο και σε δημοτικά- περιφερειακά θέατρα.

Γιός του ηθοποιού Θόδωρου Έξαρχου, ο Δημήτρης Εξαρχος γεννήθηκε το 1955 και σπούδασε θέατρο στην Αγγλία. Εργαζόταν στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980.

Στο Εθνικό Θέατρο είχε σκηνοθετήσει παραστάσεις όπως το «Άσυλο» του Ντέιβιντ Στόρεϊ και οι «Βρικόλακες» του Ερρίκου Ιψεν. Στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης η παράστασή του «Ερωφύλη» είχε προκαλέσει εντύπωση.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η ζωή του Δημήτρη Εξαρχου πήρε μια πολύ δυσάρεστη τροπή εξαιτίας ενός μοιραίου ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 1999 στην Κρήτη, οδηγώντας τη μοτοσικλέτα του, ο Δημήτρης Εξαρχος προσπάθησε να αποφύγει έναν πεζό και έπεσε, κτυπώντας στο κεφάλι. Το κτύπημα τον άφησε παράλυτο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να περπατήσει ξανά και να μιλά με δυσκολία.

Πέρασε τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του στο άσυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη.

Η κηδεία του θα γίνει από το Νεκροταφείο Βύρωνα την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 11 πμ.

Η οικογένεια του Δημήτρη Εξαρχου παρακαλεί τους ενδιαφερόμενους αντί για αποστολή στεφανιού να διαθέσουν τα χρήματα στο Ασυλο Ανιάτων

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam