“Ο Παππούς έχει πίεση” στην Κεφαλονιά για 2 παραστάσεις

Η Θεατρική παράσταση "Παππούς έχει πίεση"

Η Θεατρική παράσταση “Παππούς έχει πίεση”

Ο παππούς, οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του, ένας μπάτσος, κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα, έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2012, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η μία εγγονή ψάχνει επειγόντως σπέρμα από άνθρωπο εμπιστοσύνης για να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο της καημό, να τεκνοποιήσει. Η δεύτερη ερωτεύεται το συντηρητικό μπάτσο και από το απόλυτο φρικιό μεταμορφώνεται σε γυναίκα για σπίτι με καθωσπρέπει συμπεριφορά.

Και η τρίτη κηρύσσει την επανάστασή της και αλλάζει επιτέλους ζωή, θέτοντας τους δικούς της όρους και κανόνες. Μέντορας της οικογένειας ο παππούς φυσικά! Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση “Hey, teacher, leave the kids alone”.

Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά ο πιτσιρικάς Χάρης και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Στόχος του κινήματος; Να εκφραστεί επιτέλους πολιτικά η γενιά του Συντάγματος.

Πρόεδρος του κινήματος; Ο Παππούς. Αντιπρόεδρος ,ο Χάρης. Επιτελικές θέσεις κατέχουν ασφαλώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Το «Ψάξου» γίνεται η ελπίδα του μέλλοντος για την τρελή οικογένεια του παππού και ίσως και για την Ελλάδα. Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία για μια οικογένεια…ακριβώς σαν τη δική μας!

Ο παππούς έχει και πάλι πίεση! Εκτός όμως από πίεση, έχει και περισσότερη όρεξη για ζωή από ποτέ.

Είναι δύσκολο να ζεις στην Ελλάδα του 2012. Όμως αν μπεις στην παρέα του παππού σίγουρα θα βοηθήσεις να αλλάξει ο κόσμος. Η Δήμητρα αφουγκράζεται και πάλι το σύγχρονο Έλληνα και φέρνει στην επιφάνεια την καθημερινότητά του.

Γι’ αυτό και η ιστορία του Παππού καθρεφτίζει τους θεατές και τους κάνει «συμπρωταγωνιστές».

Συντελεστές

Art Director: Φρόσω Ραλλη

Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα

Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Ζήκος

Παραγωγή: ΣΙΓΜΑ productions

Παραγωγός: Κώστας Σπυρόπουλος

Ληξούρι: Kηποθέατρο Ιακωβατειου  Βιβλιοθήκης  την Δευτερα 6 Αυγούστου

Αργοστόλι: Αύλειος χώρος – Ξενία  την Τριτη 7 Αυγούστου

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 17 €,

Μειωμένο/Φοιτητικό 15 €,

Παιδικό (παιδιά κάτω των 12 ετών) 12 €,

Ισχύουν Εισιτήρια ΟΓΑ.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team