Προς παραίτηση ο Ξαρχάκος λόγω… Λαζόπουλου και Φιλιππίδη

Σταύρος Ξαρχάκος

Σταύρος Ξαρχάκος

Την παραίτησή του προφορικά φέρεται να υπέβαλε ο πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου Σταύρος Ξαρχάκος σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην ένταξη των παραστάσεων του Πέτρου Φιλιππίδη και του Λάκη Λαζόπουλου στο ρεπερτόριο του φετινού χειμώνα.

Διαφωνώντας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, ο συνθέτης τόνισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Από τη μεριά του ο Σωτήρης Χατζάκης φέρεται να υποστήριξε πως η κατάρτιση ρεπερτορίου είναι μια ευθύνη που βαραίνει αποκλειστικά τον καλλιτεχνικό διευθυντή.

«Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη» φέρεται να είπε στο έκτακτο ΔΣ ο πρόεδρός του, Σταύρος Ξαρχάκος.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής επίσημα, ούτε από το Εθνικό Θέατρο ούτε από την πλευρά του συνθέτη, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα ο κ. Ξαρχάκος φαίνεται να μην έχει υποβάλει γραπτή παραίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι στο φετινό ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου συμπεριλαμβάνονται οι παραγωγές «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και «Τω αγνώστω τραγωδώ» του Λάκη Λαζόπουλου σε σκηνοθεσία του ιδίου, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να ανέβουν στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος».

Πηγή άρθρου: voria.gr