Το απομεσήμερο ενός Φαύνου – Πρεμιέρα στο Αργοστόλι

Το απομεσήμερο ενός Φαύνου - Πρεμιέρα στο Αργοστόλι

Το απομεσήμερο ενός Φαύνου – Πρεμιέρα στο Αργοστόλι

Το ιμπρεσιονιστικό μουσικό ποίημα του Claude Debussy, εμπνέει την Φένια Αποστόλου και δημιουργεί μία χορογραφία όπου ανασύρει από τα βάθη του ασυνειδήτου μας την αρχετυπική μορφή του Φαύνου- Θεού Πάνα και της ονειρικής μορφής της Νύμφης- Ιέρειας.

Περνώντας κατευθείαν στη δεύτερη “ανάγνωση” της μουσικής και της χορογραφίας παρατηρούμε την καθαρή αρσενική δύναμη του Φαύνου, να αναζητά εκείνο το γόνιμο και εύφορο έδαφος που αντιπροσωπεύεται από τη Νύμφη. Αντ’ αυτού βρίσκει στην απεριόριστη δύναμη του υγρού στοιχείου, την απεικόνιση του δικού του ασυνείδητου.

Προς στιγμήν η Νύμφη ανοίγει τις πύλες της γνώσης στο νεαρό Φαύνου, όμως αυτός επιδεικνύει την ανωριμότητα της νεανικότητας του τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη διαφορά στο επίπεδο των δύο συνειδήσεων.

Η νύμφη καλύπτει τον ανεκτίμητο πλούτο της πίσω από φύλλα και κλαδιά δέντρων και μέσα από την παραζάλη της καινούργιας πληροφορίας ο Φαύνος προσπαθεί να ξαναβρεί τον αρχέγονο εαυτό, κοιτάζοντας μέσα από τον καθρέφτη της κάμερας. Χορογραφία με αρκετά συμπυκνωμένο νόημα, περιγράφει με ανανεωτικό, ευρηματικό τρόπο τη συνύπαρξη και αντίθεση του συνειδητού και ασυνείδητου, του θηλυκού και αρσενικού.

L’ Apres midi d’ un Faune

Χορογραφία: Φένια Αποστόλου

Μουσική: Claude Debussy

Φαύνος: Ηλίας Μπαγεώργος

Νύμφη: Φένια Αποστόλου

Παραγωγή: Χοροθέατρο “Λυδία Λίθος”, 2013

Πρώτη παρουσίαση 21 Αυγούστου 2013, ώρα 10.30 μμ, στα πλαίσια της εκδήλωσης ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, του εικαστικού, λογοτέχνη, περφόρμερ, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου.

” Μωβ Σκηνή ” της Σύγχρονης Πινακοθήκης VILLA ΡΟΔΟΠΗ, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. (είσοδος κήπου Μαντζαβίνου 8, έναντι MEGA, Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ανάληψη ), τηλ: 2671028501.

Η είσοδος για ενήλικους φιλότεχνους ελεύθερη.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam