Η θρυλική «Λιλιπούπολη» επιστρέφει από Δευτέρα στα ερτζιανά

Η θρυλική «Λιλιπούπολη»

Η θρυλική «Λιλιπούπολη»

Τριάντα πέντε χρόνια μετά την τελευταία ραδιοφωνική εμφάνισή τους ο δήμαρχος Χαρχούδας, ο δημοσιογράφος Μπρίνης, ο δόκτωρ Δραματόρ και η παρέα τους επανέρχονται στα ερτζιανά. Η θρυλική «Λιλιπούπολη» επιστρέφει στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ.

Από τη Δευτέρα και κάθε μέρα λίγο μετά τις 7.30 το πρωί (στο τέλος της εκπομπής «Πρώτη καλημέρα» με την Έλενα Καραγιάννη και τη Νατάσα Βησαρίωνος), θα μεταδίδονται τα επεισόδια της θρυλικής παιδικής σειράς με τη σειρά που βγήκαν στον αέρα του Τρίτου Προγράμματος του Μάνου Χατζιδάκι την τριετία 1977-1980, σύμφωνα με Τα Νέα.

Στους ήρωες της «Λιλιπούπολης» έδωσαν σάρκα και οστά οι Ρεγγίνα Καπετανάκη και Ελένη Βλάχου ενώ στη συνέχεια πήραν άλλη διάσταση χάρη στη Μαριαννίνα Κριεζή και στην Άννα Παναγιωτοπούλου.

Η Κριεζή ήταν αυτή, άλλωστε, που έγραψε τους στίχους των τραγουδιών, πάνω στις μουσικές των Νίκου Κυπουργού, Λένας Πλάτωνος, Δημήτρη Μαραγκόπουλου και Νίκου Χριστοδούλου.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που δάνεισαν τη φωνή τους είναι οι Λευτέρης Βογιατζής, Μίμης Χρυσομάλλης και Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Την επιμέλεια για την επαναφορά έχει ο Σιδερής Πρίντεζης.

email
Πηγή άρθρου: in.gr