Τιμητικό αφιέρωμα στον Κώστα Ευαγγελάτο

TEI- Αίθουσα Κώστας Ευαγγελατος

TEI- Αίθουσα Κώστας Ευαγγελατος

Εκδήλωση προς τιμή του εικαστικού και λογοτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου, στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στην αίθουσα “Κώστας Ευαγγελάτος” toy TEI  Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι . Χαιρέτησε ο  Προϊστάμενος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας κ. Γιώργος Ηλιάδης και ο κ. Κώστας Αντ. Πετράκης μίλησε για το έργο του Κώστα Ευαγγελάτου και διάβασε  «τεχνοτροπικό» κείμενό του για το έργο του καλλιτέχνη ” Η Μούσα”.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς. Τα μέλη του Αρης Γεράκης και Διονυσία Κακονύχτη  διάβασαν  ποιήματα του τιμώμενου από τις συλλογές ” Αλέα Προσομοίων”, εκ. Απόπειρα και ” Πολύσμιγος Αίνος”, εκ. Συλλογές. Τέλος, ο Κώστας Ευαγγελάτος, συγκινημένος αναφέρθηκε σε πολλά αυτοβιογραφικά σημεία της εικαστικής ζωής του αναφερόμενος ιστορικά και θεωρητικά στη  σύγχρονη τέχνη, το πνεύμα, τις επιτεύξεις και τις προοπτικές της σε εποχή οικονομικής κρίσης και  νέων ιδεών.

Η σκοπιμότητα της εκδήλωσης έγκειται τόσο στο γεγονός της ανάδειξης της προσφοράς του Κώστα Ευαγγελάτου δια μέσω του έργου του και της θεωρητικής του προσέγγισης στην τέχνη, όσο και να τιμηθεί ο καλλιτέχνης που έχει προσφέρει στο Τμήμα πρωτότυπα εικαστικά του δημιουργήματα, που από το 2011 κοσμούν την αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και φέρει το όνομά του, τόνισε στην  ανακοίνωση του το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.

email