Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου η ατομική έκθεση του Κ. Ευαγγελάτου στην Δημ. Πινακοθήκη Πειραιά

Κ.Ευαγγελάτος

Κ.Ευαγγελάτος

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, ώρα 7.30 μμ, θα εγκαινιαστεί στις Αίθουσες της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, Φίλωνος 29, (Κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου Πειραιά) η ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού, λογοτέχνη, περφόρμερ και θεωρητικού της σύγχρονης τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει με ομιλία της η κα. Ειρήνη Στ. Νταιφά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.

Στην μεγάλη ατομική του έκθεση με τίτλο “Αισθητικές και Θεωρητικές καταθέσεις” ο Κώστας Ευαγγελάτος θα παρουσιάσει ζωγραφικές ενότητες έργων του με κύριο θέμα του την ανθρώπινη μορφή και στοιχεία της φύσης που αποδίδει με το προσωπικό του ιδεογραφικό ιδίωμα, τις οποίες έχει φιλοτεχνήσει στην Αθήνα, το Αργοστόλι και το Παρίσι.

Στα εγκαίνια θα προλογίσουν τα έργα του καλλιτέχνη η Μαράη Γεωργούση, ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκδόσεων και εκθέσεων και ο Λεόντιος Πετμεζάς, ιστορικός και κριτικός τέχνης, συγγραφέας του βιβλίου «Η Αισθητική Ενατένιση του Κώστα Ευαγγελάτου»- Δοκίμιο Εικαστικού ήθους.

Μορφές

Πρόσκληση

Εικαστικό Ημερολόγιο

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι».

Ώρες επισκέψεων: Καθημερινά 12-2 μμ και 6.30- 9 μμ.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι και το Σάββατο 13 Φεβρ. 2016.

Είσοδος ελεύθερη

www.gisi.gr/evangelatos

email