Τρέλα…..Κεφαλονίτικη

Φύτεμα Λεμονιάς

Φύτεμα Λεμονιάς

Λένε πως η Κεφαλονιά είναι το νησί των τρελών. Κουρλονήσι την ονοματίζουν. Κι’ όλους τους Κεφαλονίτες κουρλούς μας αποκαλούν. Για να πούμε την αλήθεια δεν έχουν και άδικο. Η τρέλα έχει την έδρα της σ’ αυτό το νησί. Όμως είναι μια τρέλα όμορφη.

Μια τρέλα ακίνδυνη. Μια τρέλα γεμάτη σάτυρα και γέλιο Κι’ απόδειξη αυτό που συνέβει στα Καμιναράτα πριν λίγες μέρες.

Διαβάστε τι μου έστειλε η καλή μου φίλη Ρισσιάνα από το Μόναχο παρακαλώ.

Και φυσικά με τις σχετικές φωτογραφίες.

Φύτεμα Λεμονιάς

“ Πριν από δυό μήνες περίπου στον κεντρικό δρόμο του οικισμού Καμιναράτα σημειώθηκε μια βλάβη στο σύστημα ύδρευσης. Πήγε λοιπόν ένα συνεργείο της αρμόδιας υπηρεσίας, έσκαψε, διόρθωσε τη βλάβη και έφυγε αφήνοντας σε εκείνο το σημείο του κεντρικού δρόμου μια μεγάλη λακούβα.

Φύτεμα Λεμονιάς

Η ταλαιπωρία για τα διερχόμενα οχήματα άλλα και για τους πεζούς, μεγάλη. Μάταια τα παράπονα προς το Δήμαρχο ο οποίος, όπως φαίνεται, είναι οπαδός του ….άστο γι΄αργότερα. Είδαν και απ’ είδαν οι κάτοικοι και μιά μέρα μιά ομάδα από αυτούς πήγε στην λακούβα, την περιποιήθηκαν, την ομόρφηναν και φύτεψαν μια…..λεμονιά, η οποία, ω του θαύματος εκάρπησε αμέσως Και φυσυκά δεν παρέλειψαν να διαμηνύσουν στον Δήμαρχο……Λάβε τα μέτρα σου διότι έχουμε κι΄άλλες λακούβες και θα γίνει εδώ δάσος από λεμονιές…»

Φύτεμα Λεμονιάς

Γι’ αυτό σας λέω. Η Κεφαλονίτικη τρέλα είναι μοναδική, είναι το κάτι άλλο

email
Πηγή άρθρου: eftanhsa.blogspot.gr