Γ.Ευαγγελάτος : “Τα ωραιότερα ταξίδια δεν τα κάναμε ακόμα”

"Τα ωραιότερα ταξίδια δεν τα κάναμε ακόμα"

“Τα ωραιότερα ταξίδια δεν τα κάναμε ακόμα”

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Αθ. Ευαγγελάτος γεννήθηκε το Μάιο του 1974 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Κατάγεται από τα Επτάνησα και συγκεκριμένα από την Κεφαλλονιά και την Κέρκυρα. Έγινε δικαστής το έτος 2004 και υπηρέτησε στο Αίγιο, στην Καλαμάτα και στην Αθήνα. Από το 2009 είναι πρωτοδίκης Χανίων και δικαστής Ανηλίκων.

Το βιβλίο

Η ιστορία δύο καθημερινών ανθρώπων, του Νίκου και της Βασιλικής, που ερωτεύτηκαν, όταν ήταν φοιτητές, παντρεύτηκαν, χώρισαν, έζησαν μακριά ο ένας από τον άλλο και συναντήθηκαν τυχαία μετά από πολλά χρόνια, με διαφορετικούς ρόλους σε μια δικαστική αίθουσα.

Τα έσοδα θα διατεθούν στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων και στα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ

Ενα βιβλίο στο οποίο συγκρούεται το γράμμα του νόμου με το πνεύμα του, ο ανθρώπινος νόμος με την θεία δίκη, το λαϊκό έρεισμα με την νομικίστικη αντίληψη, αποτελεί το μυθιστόρημα ‘Τα ωραιότερα ταξίδια δεν τα κάναμε ακόμα’ του πρωτοδίκη Χανίων και δικαστή Ανηλίκων Γιάννη Ευαγγελάτου, το οποίο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο Ίδρυμα Ελ. Βενιζέλος στην Χαλέπα.

Τα έσοδα από τα δικαιώματα του συγγραφέα του βιβλίου (το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ερεισμα) θα δοθούν στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων και στα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ.

Πρόκειται για μια αισθηματική νουβέλα, μια δικαστική περιπέτεια γραμμένη από έναν δικαστή που στόχο έχει να αναδείξει ένα διαχρονικό νομικό πρόβλημα όταν διασταυρώνεται η τυπική με την ουσιαστική δικαιοσύνη, αλλά και να υπενθυμίσει ότι το νόημα της αληθινής αγάπης είναι η θυσία του ίδιου σου του εαυτού.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, δικηγόρος κα Ρόζα Μοτάκη Κονταδάκη και η δικηγόρος κα Μαρία Νταντινάκη.

Οπως ανέφερε στα “Χ.Ν.” η κα Κονταδάκη «Το βιβλίο έρχεται εν καιρώ κρίσης να επισημάνει πόσο σημαντικό είναι η ψυχή και ο αξιακός κώδικας του ανθρώπου κάνοντας ένα νοηματικό παράλληλο με την επιστήμη του δικαίου.

Ο συγγραφέας επενδύει στον άνθρωπο και τις αξίες του και τον μελετά στο βιβλίο του σε όλες του τις πτυχές. Ιδιαίτερα επενδύει στον άνθρωπο που έχει συναισθήματα που προβληματίζεται που μένει σταθερός στις αξίες του, στον άνθρωπο με όλες του τις ιδιότητες που θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς.

Μια ιστορία για νομικούς αλλά και για όσους πιστεύουν πως ό,τι είναι αληθινό δεν σβήνει ποτέ και είναι παντοτινό. Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι το γεγονός ότι τα έσοδα από τα δικαιώματα του βιβλίου ο συγγραφέας θα τα διαθέσει στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων της οποίας είναι πρόεδρος και στα χωριά ΣΟΣ.

Πηγή άρθρου: haniotika-nea.gr