Η γυναικεία τσάντα Ένας μικρός ερωτικός κόσμος

Η γυναικεία τσάντα

Η γυναικεία τσάντα Ένας μικρός ερωτικός κόσμος.(Πηγή φώτο:beta.mindradio.gr)

Ποια σχέση διατηρούν οι γυναίκες με τις τσάντες τους;

Οι τσάντες αποτελούν πράγματι μυστήριο, όπως πιστεύουν αρκετοί άντρες;

Με ποια κριτήρια γίνεται η αγορά τους;

Τι μπορεί να δηλώνει ο τρόπος που τις κρατούν;

Η γυναικεία τσάντα δεν είναι ένα συνηθισμένο αντικείμενο. Αν και θεωρείται αξεσουάρ μόδας, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Βαθιά μέσα της κρύβεται ένα απέραντο και μαγευτικό σύμπαν όπου συνυπάρχουν μυστικά και ίχνη της εικόνας που έχει για τον εαυτό της κάθε γυναίκα.

Ο Jean-Claude Kaufmann εξηγεί γιατί η τσάντα αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο δημιουργίας και αναδημιουργίας της γυναικείας ταυτότητας. Μια συναρπαστική εξερεύνηση του μικρόκοσμου τρυφερότητας και πάθους που περικλείει μια γυναικεία τσάντα.

Παρουσίαση του συγγραφέα

Ο Jean-Claude Kaufmann γεννήθηκε στη Ρεν το 1948. Είναι κοινωνιολόγος και ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS). Στα ελληνικά κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, τα βιβλία του: Τα άπλυτα του ζευγαριού. Ανάλυση των συζυγικών σχέσεων (Μαραθιά, Χριστάκης 1997), Σώματα γυναικών, βλέμματα ανδρών. Κοινωνιολογία του τόπλες (Μαραθιά, Χριστάκης, 1997), Η μοναχική γυναίκα και ο γοητευτικός πρίγκιπας. Η νέα πραγματικότητα των ερωτικών σχέσεων (Κέδρος, 2003), Το πρώτο πρωί. Πώς γεννιέται μια συντροφική σχέση (Κοάν, 2005).