Ηλίας Τουμασάτος – Η ψυχή μιας καληνύχτας – Παρουσίαση βιβλίου – Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ηλίας Τουμασάτος - Η ψυχή μιας καληνύχτας

Ηλίας Τουμασάτος – Η ψυχή μιας καληνύχτας

Η ψυχή μιας καληνύχτας» είναι κάτι σαν χάρτινη κουβέρτα αγάπης.

Μ’ αυτήν σκεπάζουμε τα παιδιά μας  όταν τους λέμε καληνύχτα. Κάθε βράδυ.

Πρόσκληση

Οι  εκδόσεις Αιγιαλός σάς προσκαλούνστην παρουσίαση του βιβλίου «Η ψυχή μιας καληνύχτας» του Ηλία Τουμασάτου το Σάββατο 23 Απριλίου 2016  και ώρα 7 το απόγευμα

στο Bees Knees the Bar, Ριζοσπαστών, 8 Αργοστόλι (δίπλα στο Σπίτι του Δασκάλου).

Με τον Ηλία θα κουβεντιάσουν οι δημοσιογράφοι Ελευθερία Κουλουριώτου και Μιχάλης Ανδρεαδάκης και… εσείς! Η παρουσία σας θα μας γεμίσει χαρά.

Ηλίας Τουμασάτος - Η ψυχή μιας καληνύχτας

Από την πιο γλυκιά στιγμή της μέρας, εκείνη που λέμε καληνύχτα σε κάποιον που αγαπάμε, ως την πιο γλυκιά εξομολόγηση της πιο δυνατής αγάπης, εκείνης του γονιού προς το παιδί του, η «Ψυχή μιας Καληνύχτας» είναι μια χούφτα από χρωματιστές πέτρες που επί χρόνια μαζεύτηκαν σε παραλίες γαλήνιες και τρικυμισμένες, και φυλάχτηκαν καλά στο μέρος της καρδιάς.

Παραμύθια, τόποι, στιγμές και άνθρωποι. Από τη φαντασία κι από τη ζωή, από το παρελθόν κι από το παρόν, όλα όμως από την ψυχή. Ένα χελιδόνι που το ‘κλεψαν από το μέρος της καρδιάς, ένας μάγος που φοβόταν να κολυμπήσει, ένα κινητό που χτυπάει για να πει καληνύχτα, το πρόσωπο ενός παιδιού πάνω στο φεγγάρι, ένας πίνακας που το σκάει από το Μουσείο, μια μελωδία που ακούγεται σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, ένας Σπιρτούλης που ερωτεύεται μια πριγκίπισσα, η γοητεία των βιβλίων, των ποιημάτων, της λογοτεχνίας, και δυο μωρά παραξενεύονται μ’ αυτά που κάνουμε τα Χριστούγεννα.

Ηλίας Τουμασάτος - Η ψυχή μιας καληνύχτας

Ο Γεράσιμος Πεντόγαλος, ο Τσέχωφ, ο Παναγιώτης, η κυρία Άρτεμη, ο Νάσος Βαγενάς, ο Μάριος Πλωρίτης, η Ντιάνα, ο Κώστας, ο Παπα-Γεράσιμος, οι μικροί ποιητές με τα λυπημένα μάτια, οι άγγελοι που πνίγουν τα δάκρυά τους σε ουσίες, ένα κορίτσι που εκπέμπει ένα παράξενο φως. Η Άσσος, το Φανάρι, ο Κούταβος, το Αργοστόλι,  η Αγία Ιερουσαλήμ, η Ζάκυνθος, η Αθήνα. Η αλήθεια, η οδύνη, η ελευθερία, το μίσος, τα τέρατα, τα αισθήματα, τα ραβδάκια, τα ξόρκια, το αντίο, η επιστροφή, η σιέστα, τα παιδικά χρόνια, η βροχή.

Η αγάπη. Μόνο αυτή, τελικά.

email