Μια πρωτότυπη “κάλπη” στην 35η Γιορτή Βιβλίου

35η Έκθεση Βιβλίου

35η Έκθεση Βιβλίου

Κάλπη θα “στήσουν” οι Έλληνες γελοιογράφοι, την Παρασκευή 4 Μαΐου, στα εγκαίνια της 35ης Γιορτής βιβλίου, καλώντας τους επισκέπτες να ψηφίσουν για τα κόμματα και τις εκλογές, με ένα σκίτσο, μια ατάκα, ένα συναίσθημα ή ένα σύνθημα.

Την κάλπη θα ανοίξουν οι γελοιογράφοι στις 5 Μαΐου, ώρα 8 μ.μ και θα βραβεύσουν την καλύτερη έμπνευση, με ένα μπλουζάκι της επιλογής του νικητή.

Η έκθεση, με θέμα την κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη και με τίτλο «Οι γελοιογράφοι book….άρουν» (www.cartoonists.gr) από 26 Έλληνες γελοιογράφους, είναι μια από τις εκδηλώσεις της φετινής γιορτής του βιβλίου, η οποία μετά από χρόνια, επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως, από τις 4 έως 20 Μαΐου, με τη συμμετοχή 122 εκδοτών.

Και παρά το γεγονός ότι ο χώρος του βιβλίου διανύει μια χρονιά κατά την οποία, η πτώση του τζίρου στο βιβλίο, σύμφωνα με τους εκδότες, αναμένεται να αγγίξει ίσως και το 50%, το αντίθετο ισχύει για τις βιβλιοθήκες, οι οποίες σχεδόν διπλασίασαν τους χρήστες τους, είπε στην παρουσίαση του προγράμματος της 35ης Γιορτής Βιβλίου, η Χριστίνα Κυριακοπούλου, πρόεδρος των Βιβλιοθηκονόμων.

Σ’ αυτό το πνεύμα και η φετινή διοργάνωση, συνεχίζει την εκστρατεία της «Με διάβασες; Χάρισε με! Δώστε ένα βιβλίο, Σώστε μια βιβλιοθήκη», με σκοπό να συγκεντρωθούν βιβλία για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών στις παραμεθόριες περιοχές.

35η Έκθεση Βιβλίου

35η Έκθεση Βιβλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν φέτος θα σταλούν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, όπως και στα Νοσοκομεία Παίδων Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου-Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.

Οι διοργανωτές της 35ης Γιορτής Βιβλίου (Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών-ΣΕΒΑ) Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθηναίων και Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), δεν ξέχασαν να συμπεριλάβουν στις εκδηλώσεις, αφιερώματα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τη Δόμνα Σαμίου, που “έφυγαν” από τη ζωή τον περασμένο χειμώνα.

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr