Ανακοίνωση μελών του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά

Συνάδελφοι, ως μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς – Ιθάκης καταγγέλλουμε τη στάση και τη θέση του Δ.Σ. του συλλόγου όσον αφορά τη 1Η Μάη.

Για άλλη μια φορά το Δ.Σ. του συλλόγου με μια θητεία που έχει παρέλθει εδώ και 1,5 χρόνο, επιμένει στη πάγια τακτική του. Παίρνει θέση για τη υπέρ της μεταφοράς της πρωτομαγιάς, επικαλούμενος και τη σύμφωνη γνώμη των μελών του συλλόγου δίχως να έχει πραγματοποιήσει καμία Γενική Συνέλευση όπως και για πολλά άλλα ζητήματα. Αντί αυτού συστρατεύεται στην ουσία με τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, οι οποίες συμφώνησαν με την Κυβέρνηση για τη μεταφορά της πρωτομαγιάς τη Τρίτη του Πάσχα ενδιαφερόμενοι τάχα για τον τζίρο των μαγαζιών. Οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν έχουν το ίδιο συμφέρον με τους μικρούς ΕΒΕ, η συμφωνία τους με την Κυβέρνηση καλλιεργεί το έδαφος για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Συνάδελφοι το ζούμε και το κατανοούμε την ανάγκη να τζιράρουμε έστω και ένα ευρώ, όμως η πτώση του τζίρου μας είναι αποτέλεσμα της φοροληστείας απέναντι στους μικρούς ΕΒΕ, του γκρεμίσματος των μισθών των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα της ανεργίας που καλπάζει. Το να κρατήσουμε ανοιχτά τα μαγαζιά μας την Πρωτομαγιά δεν μπορεί να μας δώσει καμία προοπτική. Αυτή την αυταπάτη καλλιεργούν οι μεγαλέμποροι και μαζί το Δ.Σ. του συλλόγου μας.

Προοπτική θα μας δώσει αν την 1Η Μάη σταθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων, που για αυτούς είναι ημέρα απεργίας απέναντι στην εκμετάλλευση.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή τον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο να πάρει θέση υπέρ της πρωτομαγιάτικης απεργίας, γιατί αυτό αντανακλά το πραγματικό συμφέρων των μελών του.

Τα μέλη

Γκισγκίνης Νίκος

Γρηγορόπουλος Σταύρος

Μεσολωράς Ανδρέας

Νικολάτος Βαγγέλης