Στο 23% ο ΦΠΑ για καφέδες, χυμούς και αναψυκτικά με delivery

Φραπεδάκι

Φραπεδάκι

Στη δημοσιότητα δόθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση με το delivery να είναι πλέον… ζημιογόνο για τους πελάτες!

Ο ΦΠΑ μειώνεται από 23% σε 13% στην εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών επιχειρήσεων. Στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και τα σούπερ μάρκετ που διαθέτουν έτοιμο, προς κατανάλωση, φαγητό π.χ. ψητά κοτόπουλα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο στο 23% παραμένει ο φόρος για παράδοση (delivery) μη αλκοολούχων ποτών (χυμών, ροφημάτων αναψυκτικών).

Του υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι εξαιρείται από τη ρύθμιση η εκμετάλλευση των κέντρων διασκέδασης και η διάθεση ποτών που περιέχουν οινόπνευμα σε οποιαδήποτε αναλογία, αφού υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Το ΥΠΟΙΚ προσθέτει ότι «πρόκειται για μέτρο προσωρινό, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά κατά τη διάρκεια του ανωτέρω αναφερόμενου χρονικού διαστήματος, με σκοπό να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του στην τόνωση της αγοράς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμέvου να αποφασισθεί η περαιτέρω εφαρμογή του, εφόσον δεν παρατηρηθεί σημαντική μείωση των εσόδων».

Πηγή άρθρου: newpost.gr