Ανοιχτή επιστολή προς τον Γ.Καλούδη επικεφαλής της ”Επτανησιακής Αναγέννησης”

Η σημαία της Επτανήσου Πολιτείας

Η σημαία της Επτανήσου Πολιτείας

Φίλτατε κ.Καλούδη,είναι γνωστές οι θέσεις σας,και μάλιστα ξέρω ότι αγαπάτε την ”Επτάνησο Πολιτεία”,όπως επίσης σας εκτιμούν και οι εκατοντάδες φίλοι μας,σε όλα τα νησιά μας,οι οποίοι πιστεύουν με πάθος, τις θέσεις της ”Επτανήσου Πολιτείας”, ενός σωματείου που μάχεται για την συντήρηση και διάδοση της Επτανησιακής κουλτούρας.

Ενός σωματείου που όπως πολύ ευφυώς, μας είχε συστήσει ο πρώην Νομάρχης Κεφαλληνίας Μάκης Μεταξάς,δεν έχει ως μέλη του,μόνον τους έλκοντες την καταγωγή από τα Επτάνησα,αλλά κυρίως αυτούς που μετέχουν της Επτανησιακής Παιδείας!Γιαυτό και το προσθέσαμε στο καταστατικό μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αποστολή του ”Ιόνιου Αστικού Κώδικα”,γεγονός που πέραν της ουσιαστικής σημασίας,έχει και συμβολική αξία για μας!

Γιαυτό άλλωστε και το παρόν ιστολόγιο φιλοξενεί πάντα τις θέσεις της παράταξης σας,και σας παρακολουθεί με προσοχή.

Επειδή προ ολίγου καιρού συμμετείχατε σε μια διαδικτυακή συζήτηση,όπου προφανώς αστεϊζόμενος,συμφωνούσατε στον χαρακτηρισμό ως Επτανήσιου μαϊμού,κάποιου που δεν θα έχει γεννηθεί στα νησιά,ούτε εργάζεται σε αυτά,θέλω να σας υπενθυμίσω,κάποιο στιγμιότυπο από την ζωή του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΡΟΚΚΟΥ ΧΟΪΔΑ.

”Ο Χοϊδάς,λοιπόν γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1830,από πατέρα που είχε γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη,ενώ ο παππούς του,είχε γεννηθεί στο Ληξούρι!

Πάντοτε θεωρούσε τον εαυτόν του ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ και μάλιστα,πρωτοπήρε μέρος στις βουλευτικές εκλογές στις 21 Ιουλίου 1875,όπου και εξελέγη πανηγυρικά ως βουλευτής Κραναίας Κεφαλληνίας.

Δυστυχώς οι ανεγκέφαλοι εχθροί του,προσέβαλαν την εκλογή,ισχυριζόμενοι,ότι δεν είναι Κεφαλλήνας,αφού δεν έχει γεννηθεί στο νησί,ούτε αυτός,ούτε ο πατέρας του,και μάλιστα είπαν τότε, ότι δεν διέθετε ακίνητη περιουσία στην Κραναία!

Η ένσταση απορρίφθηκε από το 2ο τμήμα της Βουλής,όπου εξετάστηκε με προσοχή,γιατί ο ίδιος υπεραμύνθηκε με θέρμη την ”Κεφαλληνιοτικότητα του”!

Ετσι με την απόφαση 25/15 Σεπτεμβρίου 1875 απερρίφθη η ένσταση του αναπληρωματικού Λεωνίδα Αννίνου,από το 2ο τμήμα της Βουλής,προεδρεύοντος του Ε.Δεληγιώργη,ΠΑΜΨΗΦΕΙ!Εγράφη μάλιστα ότι είναι ”γνήσιος γόνος της Κεφαλληνίας” και στην συνέχεια η απόφαση επεκυρώθη από την Βουλή!”

Τα θέματα λοιπόν αυτά,έχουν λυθεί αμετάκλητα προ 140 χρόνων!

Ο πολίτης αυτοπροσδιορίζεται και ΟΥΔΕΙΣ έχει δικαίωμα να απονέμει ”πιστποιητικά” καταγωγής!

Με όλη την εκτίμηση στο πρόσωπό σας
Γρηγόρης Κων.Μαρκέτος
παιδίατρος, γεννηθείς στην Πάτρα,από πατέρα γεννημένο Πάτρα,και παππού από τα Φερεντινάτα Πυλάρου Κεφαλληνίας.

Πηγή άρθρου: eptanisos.blogspot.gr