Ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ ο Χάρης Τομπούλογλου

Ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ ο Χάρης Τομπούλογλου

Ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ ο Χάρης Τομπούλογλου

Επιπλέον στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Νωρίτερα απολογήθηκε και ο φερόμενος ως συνεργος του κ. Τομπούλογλου, για τον οποίο ο ίδιος ο πρώην κρατικός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι δεν εχει ποινική εμπλοκή στην υπόθεση των χρημάτων.

Είχε προηγηθεί η καθαίρεση του Χάρη Τομπούλογλου απο την θέση του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή, παρουσία του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη, του Γενικού Γραμματέα, Π. Καλλίρη και του Διοικητή Πρωτοβάθμιας Υγείας Περιφέρειας Αττικής, Β. Κοντοζαμάνη.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και η παραχώρηση των διαχειριστικών αρμοδιοτήτων στον κοινό διοικητή, των Νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» και την αναπληρώτρια διοικήτρια. Χρέη προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έως ότου εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, θα εκτελεί η αντιπρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Μαριόγκα Φραγκάκη.

Άμεση ήταν επίσης η αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρου Τουρκολιά, στο θέμα του προέδρου του Παίδων Χάρη Τομπούλογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση του κ. Τομπούλογλου από την Εθνική όπου εργάζεται. Πηγές της ΕΤΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για χαμηλόβαθμο υπάλληλος της τράπεζας. Ανήκε στο σωματείο των μη πτυχιούχων υπαλλήλων, με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο Χ. Τομπούλογλου συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν να έχει επάνω του 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ποσό αυτό έλαβε ο πρόεδρος του νοσοκομείου από ένα τρίτο άτομο που λειτούργησε ως εκπρόσωπος ιδιωτικής διαφημιστικής εταιρείας (μεσάζων), για τη συνέχιση της σύμβασης που είχαν συνάψει οι δύο πλευρές.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ανέλαβε έπειτα από μειοδοσία που έγινε σε διαγωνισμό στις αρχές του 2013 να εκτελέσει το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», προϋπολογισμού περίπου 190.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν είχε προχωρήσει η υλοποίησή του, με διάφορα προσχήματα.

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο πρόεδρος του νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, σε προκαθορισμένη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, παραδόθηκε στον πρόεδρο του νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ακολούθως, ο κ. Τομπούλογλου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή άρθρου: kathimerini.gr