“Αντίο” Neil Armstrong…

Neil Armstrong

Neil Armstrong

Αργά το βράδυ χθες, τα νέα από τη NASA ήταν θλιβερά. Ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές της ανθρωπότητας. 

Ο Neil Armstrong γεννήθηκε το 1930 στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών και έμελλε να γίνει ο άνθρωπος που σημάδεψε τον 20ο αιώνα κάνοντας ένα «μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα».Ο Armstrong είναι, ή μάλλον ήταν, από τις περιπτώσεις ανθρώπων που κατάφεραν να ξεχωρίσουν από πολύ μικρή ηλικία και με εφόδιο μόνο το μυαλό να φτάσει στην κορυφή.Σε ηλικία 20 μόλις ετών κατετάγη στην Αεροπορία και μέσα σε 18 μήνες θητείας είχε εντυπωσιάσει τους ανώτερους αξιωματικούς με τις ικανότητες του. Έτσι, δεν άργησε να πάρει μια θέση στη NASA που τότε εν μέσω ψυχρού πολέμου με τη Ρωσία αναζητούσε ταλέντα που θα μπορούσαν όχι μόνο να χειριστούν σωστά και έξυπνα τα διαστημόπλοια της αλλά και να έχουν το θάρρος για αποστολές που ο κόσμος δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσαν να γίνουν.

Έτσι, μετά από 8 χρόνια συνεχούς εκπαίδευσης, η καριέρα του Armstrong κυριολεκτικά και μεταφορικά απογειώθηκε,  με τη NASA να τον συμπεριλαμβάνει στις πιο κρίσιμες αποστολές στο διάστημα.

Ήταν «το αγαπημένο τους παιδί» όπως εξομολογήθηκε στην αυτοβιογραφία του, γιατί κατάφερνε να βρει λύσεις χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια του Κέντρου Ελέγχου.

Ο απλός κόσμος τον μαθαίνει όταν πια είχε φτάσει 38 χρονών. Ο Armstrong είχε μόλις αποφασίσει να εγκαταλείψει τις αποστολές, κυρίως λόγω της ηλικίας του, όταν η NASA του ανακοίνωσε ότι θα φτάσει στο φεγγάρι.

Μαζί με τον Μάικλ Κόλινς και τον Μπαζ Άλντριν, τον Ιούλιο του 1969 μπήκε στο Apollo 11, με τον πλανήτη ολόκληρο να κρατά την ανάσα του για το πιο φιλόδοξο σχέδιο που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή υλοποιήσει η ανθρωπότητα.

Στις 2:56 της 21 Ιουλίου 1969 ο Armstrong έκανε όλη τη Γη υπερήφανη:

Πηγή άρθρου: briefingnews.gr