Σε δίκη παραπέμφθηκαν 5 φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Σε δίκη παραπέμφθηκαν 5 φοιτητές για τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά αποφάσεων του Πανεπιστημίου τα τελευταία χρόνια, εξέλιξη που προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από όλους τους φοιτητικούς συλλόγους

Όπως καταγγέλλουν οι σύλλογοί τους, οι κατηγορίες περιλαμβάνουν «πολλά διαστρεβλωμένα περιστατικά των τελευταίων τριών ετών στα οποία συμμετείχαν εκατοντάδες φοιτητές, γίνεται απόπειρα στοχοποίησης πέντε ατόμων, με ανακρίβειες και αισχρά ψεύδη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συντονιστικού των φοιτητών, το τέλος του προηγούμενου Σεπτεμβρίου πέντε συνδικαλιστές φοιτητές κλήθηκαν να «παράσχουν εξηγήσεις» στην αστυνομία και τις προηγούμενες ημέρες τους έγινε γνωστό ότι παραπέμπονται σε δίκη!

Αυτή τη Δευτέρα, στις 18.00 στο κτήριο του τμήματος Ιστορίας, συγκαλείται ανοιχτή συνέλευση σωματείων, συλλογικοτήτων, φορέων και πολιτικών ομάδων για τον προγραμματισμό παγκερκυραϊκού συλλαλητηρίου κατά της δίκης των 5 φοιτητών.

Το συντονιστικό των φοιτητών προχωρά σε μία σειρά καταγγελιών κατά της πρυτανικής αρχής, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται η αποστέωση του Ιονίου Πανεπιστημίου από το ρόλο του ενεργού κυττάρου της κοινωνίας και της φοιτητικής δράσης καθώς οι χώροι του κλείνουν αυστηρώς μετά τις 9 το βράδυ, οι αίθουσες δίνονται μόνο για μάθημα, υπάρχει απαγόρευση σε κάθε συλλογικότητα και άτομο να τις χρησιμοποιήσει.

Καταγγέλλουν επίσης ότι στο κοινωνικό δίκτυο http://my.ionio.gr αναρτήθηκαν όλα τα στοιχεία των φοιτητών, διοικητικών και καθηγητών σε προφίλ που οι ίδιοι δεν δημιούργησαν ποτέ και δεν έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρο φακέλωμα».

Πηγή άρθρου: thepressproject.gr