Βαξεβάνης: Τέσσερις μέρες προσπαθώ να δώσω το USB στον Πεπόνη και δεν ενδιαφέρεται

 Κώστας Βαξεβάνης

Κώστας Βαξεβάνης

«Έχω το USB που καταγράφει πότε δημιουργήθηκε και πώς από το CD Παπακωνσταντίνου», έγραψε χθες στο Twitter του ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος πρόσθεσε στη συνέχεια: «4 μέρες προσπαθώ να δώσω το υλικό στον κ Πεπόνη. Δεν έχει δείξει κάποιο ενδιαφέρον».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν δέχεται πιέσεις να μην κυκλοφορήσει το περιοδικό του, που έχει νέα στοιχεία για την λίστα Λαγκάρντ, απάντησε: «ξέρουν ποιούς μπορούν να πιέζουν».

Στο νέο δημοσίευμα του Hot Doc, αναφέρεται πως το UBS που έχει στην κατοχή του ο δημοσιογράφος, έπειτα από έλεγχο που έγινε από ειδικό πραγματογνώμονα, δείχνει πως το USB «προέρχεται από αντιγραφές που δεν γνωρίζουμε» ενώ δεν υπάρχουν σε αυτό ίχνη διαγραφής αρχείων.

Σχετικά με τα 2.059 αρχεία, ο έλεγχος του πραγματογνώμονα του Hot Doc έδειξε ότι αυτά πρωτοδημιουργήθηκαν σε μορφή Excel στις 15 Απριλίου 2009.

Το ενδιαφέρον σημείο του άρθρου είναι όμως στην ημερομηνία αντιγραφής και στα ονόματα των αρχείων στο USB stick που έχει στην κατοχή του ο κ.Βαξεβάνης. Όπως γράφει, η ημερομηνία αντιγραφής/δημιουργίας θα έπρεπε να είναι κάποια ημέρα του Οκτωβρίου του 2010, οπότε εξ όσων γνωρίζουμε ο συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου αντέγραψε τα αρχεία από το αρχικό CD που χάθηκε στο USB stick.

Ουσιαστικά, ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι πριν από την επίσημη παράδοση του CD τον Οκτώβριο του 2010, κάποιος παρέλαβε «ένα άλλο CD με άλλα αρχεία, τα αντέγραψε σε USB και τα παρέδωσε στο ΣΔΟΕ αντί αυτού που έφτασε επίσημα στην Ελλάδα».

Πηγή άρθρου: newpost.gr