Γ. Καλούδης: Μας επιστρέφουν στον Μεσαίωνα

Γ. Καλούδης: Μας επιστρέφουν στον Μεσαίωνα

Γ. Καλούδης: Μας επιστρέφουν στον Μεσαίωνα

Επίσκεψη και συνάντηση του Γιώργου Καλούδη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Κατά την επίσκεψη αυτή ο Γιώργος Καλούδης αφού ευχαρίστησε για τη συνάντηση αυτή με τους συναδέλφους, τόνισε ότι:

-Οι κυβερνήσεις των Μνημονίων Γ.Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ-Σαμαρά-Ν.Δ. κ Βενιζέλου ψήφισαν δικηγοροκτόνους νόμους και απάνθρωπους νόμους κατά των οποίων αντισταθήκαμε και τους προσβάλαμε ως αντισυνταγματικούς, όπως για τα χαράτσια.

-Με τον ΦΠΑ 23 %, φόρο 27%, φόρο αλληλεγγύης και φόρο επιτηδεύματος εξολόθρευσαν τη δικηγορία. Και η δικηγορία είναι υπερασπιστής των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ατομικών δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών.

‘ΠΑΣΟΚ»-Γ.Παπανδρέου-Ν.Δ. είναι κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών: Επέβαλαν για παράδειγμα σε ένα δικηγόρο σύνολο αμοιβής και εξόδων 10 ευρώ για μία έρευνα στα Υποθηκοφυλακεία Λευκίμμης ή Αγίων Δούλων, δηλ. ούτε η βενζίνη για μία ολόκληρη εργάσιμη ημέρα. Συνθήκες δουλείας.

-Τόνισε ο Γιώργος Καλούδης ότι πάντα πρόβαλε τα αιτήματα θεσμικά και οικονομικά των δικηγόρων, όπως και των άλλων τάξεων, από το Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι τις συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ.

-Ειδικότερα για την τελευταία απεργία διαρκείας που μάτωσε τους δικηγόρους και η οποία ήταν για να μην καταργηθούν οι μάρτυρες στις πολιτικές δίκες και η οποία σηματοδοτούσε επιστροφή στο μεσαίωνα από τα κόμματα των Μνημονίων.

-Ζήτησε την ολόθυμη και ολόψυχη συμπαράσταση και στήριξη όλων των δικηγόρων, τονίζοντας ότι δεν δείλιασε ποτέ, δεν λύγισε ποτέ, και όπως δεν πούλησε ποτέ κανέναν δεν θα πουλήσει και τώρα κανέναν.