Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων την Κυριακή στο Αργοστόλι – Αποφάσεις

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων συνεδρίαση την Κυριακή 2 Ιουλίου στο Αργοστόλι, με βασικότερο θέματα  ημερήσιας διάταξης .

Βασικό θέμα ημερήσιας διάταξης  σχετικά τις γνωμοδοτήσεις για τις μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το δυτικό Πατραϊκό κόλπο και την περιοχή του Κατακόλου.

 

 

Οι αποφάσεις

  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ι.Ν.  γνωμοδότησε -κατά πλειοψηφία- αρνητικά για  τη μελέτη: «Στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το δυτικό Πατραϊκό κόλπο.
  • Επίσης, γνωμοδότησε αρνητικά και για τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το δυτικό Κατάκολο».
  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να εκπροσωπήσει το σώμα στη Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΝ ο Περιφερειάρχης, Σπυρίδων Σπύρου.
  • Κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε για τη συμμετοχή του Δήμου Ιθάκης σε πρόσκληση του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης: «Κέντρο ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας» στο Ε.Π «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2007 – 2013».
  • Το θέμα που αφορά στην οικονομοτεχνική μελέτη για τη σύσταση του Επτανησιακού Ιδρύματος για τη Μουσική και τον Πολιτισμό, θα επανέλθει για συζήτηση στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.
  • Ομόφωνα εγκρίθηκε η ανάδειξη και προβολή των αρχαιολογικών μνημείων Αρχαίων Πρόννων – Τζανάτων.
  • Ομόφωνα εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά το έργο: «Πολύ-παραμετρικό Δίκτυο για τη Μελέτη και την Παρακολούθηση Φυσικών Κινδύνων στην Περιοχή των Στενών του Οτράντο και του Ιονίου Πελάγους – OTRIONS», στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013, με τους φορείς «Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών» και το «Τμήμα Γεωλογίας του Τομέα Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», με Π/Υ 136.000,00€.
  • Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε η χορήγηση επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών στους εργαζομένους της Κέρκυρας. Το θέμα εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Καρύδης και πέρασε κατά πλειοψηφία.
  • Στην αρχή της συνεδρίασης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε η προσεχής  συνεδρίαση του σώματος να πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη.
email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam