Στην Κεφαλονιά η κηδεία του ντράμερ Σπύρου Δόριζα

Σπύρος Δόριζας

Σπύρος Δόριζας

Σοκαρισμένη η ελληνική showbiz, με τον ξαφνικό θάνατο του κορυφαίου ντράμερ της Ελλάδας, Σπύρου Δόριζα. Ο μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής, στα 43 του χρόνια. Τι συνέβη; Ο Σπύρος Δόριζας αισθάνθηκε πόνους στο σώμα και αμέσως επισκέφθηκε το νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέστη καρδιακή προσβολή.

Η τελευταία ανάρτηση του Σπύρου στο Twitter ήταν στις 27 Ιουνίου, οπότε και είχε γράψει: «Teaching at Modern Music School-Athens!!!, Διδάσκοντας στο μουσικό σχολείο της Αθήνας», ενώ την προηγούμενη μέρα είχε συνεργαστεί με τη Μαντώ, στο πάρτι που είχε διοργανώσει ο ραδιοφωνικός σταθμός “Λάμψη”, στη Γλυφάδα.

Ο Σπύρος Δόριζας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο των ΗΠΑ. Ξεκίνησε να παίζει τύμπανα στην ηλικία των 11 ετών, στο υπόγειο του σπιτιού των γονιών του. Συνέχισε με το πάθος του για τα τύμπανα, σπουδάζοντας συμφωνικά κρουστά στο Πανεπιστήμιο Depaul του Σικάγου, με μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγου, της Λυρικής Όπερας, καθώς και με μελέτη τυμπάνων με τον Τζόελ Σπένσερ και άλλους μεγάλους ντράμερ του Σικάγου.

Ήταν μέλος των παγκόσμιων πρωταθλητών D.C.I., των Cavaliers Drum & Bugle Corps., κατά τα έτη 1990-1992. Διετέλεσε, επίσης, καθηγητής κρουστών στους Cavaliers, στους Blue Stars και στην μπάντα του Prospect High School.

Έπαιξε με διάφορες jazz, rock και world music μπάντες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Σικάγο. Μετακόμισε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2003 κι ήταν ένας από τους κορυφαίους session drummers και καθηγητές στην Ελλάδα. Ήταν καθηγητής στο Modern Music School-Αθήνας και Χαλκίδας κι αυτή την περίοδο ο Σπύρος έπαιζε ντραμς στο σχήμα με τη Νατάσα Θεοδωρίδου.

Την Τρίτη έγινε ο αποχαιρετισμός του στην Αθήνα, ενώ η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, στην Κεφαλλονιά.

ΚefaloniaToday Team με πληροφορίες από το attacktv.gr