Θησαύριζε πουλώντας φάρμακα που είχαν λήξει εδώ και 10 χρόνια

Φάρμακα

Φάρμακα.

«Φάμπρικα» για την διοχέτευση στην αγορά, ληγμένων ναρκωτικών φαρμάκων, επικίνδυνων για την υγεία, είχε στήσει 39χρονη φαρμακοποιός από τον Πειραιά, η οποία θησαύριζε πουλώντας παράνομα τα εν λόγω σκευάσματα, πολλά από τα οποία είχαν λήξει εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια και εξαπατώντας τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συνεργοί της σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα ήταν ένας Έλληνας 60 ετών  και ένας 30χρονος Αλγερινός. Και οι τρεις συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) του Υπουργείου Υγείας, που ξεκίνησε από την Πέμπτη το πρωί και ολοκληρώθηκε χτες, στον Βύρωνα και στον Πειραιά.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.680 ναρκωτικά δισκία, 6.500 αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας διαφόρων φαρμάκων και 25 βιβλιάρια καταθέσεων, από τα οποία προκύπτουν ότι έχουν διακινηθεί πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 39χρονη, που διατηρεί φαρμακείο στην οδό Αγχιάλου 157 στον Πειραιά, την τελευταία 6ετία προμήθευε σε τακτά χρονικά διαστήματα τους δύο συνεργούς της με μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων για την δημόσια υγεία φαρμάκων, χωρίς νόμιμα παραστατικά και χωρίς συνταγογράφηση. Στην συνέχεια οι συνεργοί της τα πωλούσαν σε καθημερινή βάση σε διάφορα άτομα, αποκομίζοντας πολύ μεγάλα κέρδη.

Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες, παρακολούθησαν σπίτι στον Βύρωνα, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ο 60χρονος Έλληνας και ο 30χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή των οποίων καθώς και εντός του σπιτιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 7.700 ναρκωτικά χάπια.

Στην συνέχεια, οι αρχές, εξαναγκάζοντας τον 60χρονο να συνεργαστεί μαζί τους, έστησαν παγίδα στην φαρμακοποιό, η οποία, σε προκαθορισμένο ραντεβού παρέδωσε στον συνεργό της άλλα 3.780 ναρκωτικά χάπια, εισπράττοντας από αυτόν χρήματα που είχαν προσημειωθεί και συνελήφθη.

Από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο φαρμακείο της 39χρονης, παρουσία Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών παραβάσεων, όπως κατοχή 249 κουτιών διαφορετικών φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών είτε ήταν ληγμένα (μερικά από δεκαετίας) είτε είχαν εμφανώς παραποιημένη την ημερομηνία λήξης. Επίσης βρέθηκε πλήθος μονόγραμων συνταγών, οι οποίες εκτός των άλλων παρατυπιών, ανέγραφαν ποσότητες ναρκωτικών σκευασμάτων μεγαλύτερες από το επιτρεπόμενο όριο.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η φαρμακοποιός, σε πολλές περιπτώσεις επικολλούσε τα κουπόνια στις συνταγές χωρίς να δίνει τα φάρμακα στους ασθενείς και εισέπρατε το χρηματικό ποσό που αναφέρεται στην συνταγή, εξαπατώντας τα ασφαλιστικά ταμεία και αποκομίζοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Στο σπίτι της 39χρονης βρέθηκαν 6.500 ταινίες γνησιότητας, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Στην κατοχή της επίσης βρέθηκαν τα 25 βιβλιάρια καταθέσεων από τα οποία προκύπτει κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν : 1.505 ευρώ, 8 σφραγίδες, πλήθος αποδείξεων είσπραξης διαφόρων τραπεζών, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράβαση των νόμων περί οργανωμένου εγκλήματος, περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr