Καταργούν την οργανικότητα, τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις

Δ.Γεωργόπουλος

Δ.Γεωργόπουλος

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στην καταστρατήγηση της οργανικότητας και στις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Δεν είναι δυνατόν, Νοέμβρη μήνα, να ζητείται από οργανικά ανήκοντα εκπαιδευτικό να αφήσει τους μαθητές στους οποίους διδάσκει (στο σχολείο της οργανικής του) και να μετακινηθεί σε άλλη μονάδα κατά το μισό του ωράριο!!! Τέτοια απόφαση πήρε το ΠΥΣΔΕ του Νομού για την Ιθάκη, με μόνες αρνητικές ψήφους των δύο αιρετών και αυτήν υλοποίησε. Όλο αυτό ονομάζεται από κυβέρνηση – διοίκηση «διαχείριση προσωπικού» για τις ανάγκες τις υπηρεσίας!!! Ο καθένας καταλαβαίνει τι δρόμοι ανοίγουν, όταν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο – που διατηρεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – για μετακίνηση μέχρι και σε άλλη Περιφέρεια!!! Άλλωστε έχουν γενικευθεί πανελλαδικά οι καταργήσεις τμημάτων, τομέων ΕΠΑΛ, προκειμένου να διοχετευτεί ανθρώπινο – εκπαιδευτικό δυναμικό εδώ κι εκεί, με άρση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Η διοίκηση γνωρίζει καλά ότι τα κενά των εκπαιδευτικών επιβαρύνουν ή ακυρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο διαχωρισμός των κενών σε κατηγορίες είναι προβληματικός, όπως είναι και απαράδεκτη η ρήση της συγκυβέρνησης ότι θα καλύπτονται αυτά που φαίνονται περισσότερο!! Η ΕΛΜΕ-ΚΙ και οι συνάδελφοι έχουν αποδείξει την πρακτική αλληλεγγύη τους στους μαθητές που δεν κάνουν μάθημα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, όπως συνέβη και στην περίπτωση που συζητάμε. Όμως η λύση στο πρόβλημα είναι οι διορισμοί που να καλύπτουν τις ανάγκες και όχι η μόνιμη αναπλήρωση, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των μονίμων, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα ή ότι άλλο προβλέπεται στις λεγόμενες «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ και της ΕΕ. Αυτή η πολιτική συνάδει με την αδιαφάνεια, τη μη ενημέρωση των αιρετών για διαθέσεις με πρόσχημα το «πάγωμα» του ΠΥΣΔΕ, την αυθαιρεσία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί: «κάτω τα χέρια από την οργανικότητα», «οι μαθητές δεν είναι κούκλες να αλλάζουν δάσκαλους σαν τα πουκάμισα»!! Καλούμε τη διοίκηση να ανακαλέσει τις αποφάσεις που πλήττουν τα δικαιώματα μαθητών – καθηγητών και την κυβέρνηση να καλύψει με διορισμούς τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις καταργήσεις τμημάτων, τομέων. Η πολιτική της αδιοριστίας, της ελαστικοποίησης, της κινητικότητας είναι η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ στην οποία ομνύει η αριστερά του καπιταλισμού. Με οργανωμένους αγώνες, σωστά προσανατολισμένους, θα παλέψουμε για το παρόν και το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας!!!

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
email